Modernizarea sistemului de transport public local în municipiul Deva, Implementarea sistemului E-bike-sharing și construirea unui depou cu toată infrastructura necesară funcționării unui parc auto electric sunt doar câteva dintre proiectele municipalității devene, prezentate ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, cu ocazia prezenței înaltului oficial în județ.

Investiții pentru protejarea mediului

Discuțiile s-au axat pe teme de mediu, accesibilitate și mobilitate urbană. Deva dorește să devină un oraș  verde, motiv pentru care administrația locală investește în 26 de vehicule ecologice, construirea unui depou cu toată infrastructura necesară funcționării unui parc auto electric și stațiile de încărcare aferente.

„ Prin proiectele și investițiile pe partea de transport public local încurajăm devenii să utilizeze pe viitor mijloace de transport ecologice care să reducă semnificativ poluarea, ceea ce înseamnă o calitate mai bună a vieții locuitorilor prin reducerea emisiilor de CO2”, declară primarul Devei, Florin Oancea.

Prezența ministrului în județ a coincis cu lansarea sistemului de trotinete electrice, ocazie cu care a fost invitat să testeze noi vehicule.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *