Sute de oameni din orașul Simeria au rămas fără apă la robinet din cauză că nu și-au achitat facturile către societatea de apă Apa Prod SA. Cei mai mulți dintre aceștia spun că au plătit apă la Asociația de proprietari dar aceasta din urmă nu a achitat facturi către Apa Prod. Locatarii din două asociații de proprietari au făcut plângere penală la Poliție.

Societatea de alimentare cu apă a început debranșarea clienților care au restanțe la plata facturii mai vechi de 45 de zile.

„Vă informăm că, odată cu ridicarea stării de alertă, a fost abrogată și Ordonanța de Guvern care interzicea debranșarea utilizatorilor de la serviciul de alimentare cu apă din motiv de neplată. În acest sens, toți clienții care înregistrează debite restante mai vechi de 45 de zile, către Apa Prod, sunt rugați să achite aceste debite în cel mai scurt timp posibil pentru a evita debranșarea”, spuneau reprezentanții Apa Prod, în urmă cu două săptămâni, într-un comunicat de presă.

Au trecut la fapte

În cursul zilei de miercuri, angajații Apa Prod au început marea debranșare a rău platnicilor.

„Nu este normal să rămânem fără apă. Noi am plătit la asociație, nu avem nicio datorie”, spune un localnic din Simeria.

„Fără apă nu putem lucra. Ne este blocată întreaga activitate. Am fost nevoită să trimit angajații acasă dar trebuie să îi plătesc în această perioadă. Noi achitam, în fiecare lună, la asociație. Nu știu ce s-a întâmplat cu banii dar trebuie să se găsească o soluție pentru a da drumul la apă. Altfel, ne închidem activitatea”, spune reprezentanta unei covrigării din Simeria.

Primarul orașului, Iulius Bedea, a venit în sprijinul locuitorilor afectați de debranșare. Acesta spune că situația nu trebuie să mai continue în această formă și va încerca să găsească soluții pentru locatarii debranșați de la sistemul de alimentare cu apă.

„Facem un apel către SC Apa Prod SA. Știu că trebuie să vă recuperați prejudicial dar vă rog să analizați această situație deoarece vorbim de sute de oameni, să dați drumul la apă astăzi cât mai repede posibil. Vom avea mâine o întâlnire cu locatarii și vom vedea cum putem să plătim, să eșalonăm acești bani. Nu putem să mai stăm fără apă în orașul Simeria”, spune primarul Iulius Bedea.

Ce spune Apa Prod

Apa Prod a emis somații de debranșare către toți utilizatorii care înregistrează debite restante,  mai vechi de 45 de zile. În total, au fost emise 2.770 de somații de plată, după cum urmează:

– Zona Deva (Deva, Vețel, Șoimuș, Ilia, Dobra, Gurasada) – 610 somații

– Zona Simeria (Simeria, Hărău, Băcia, Bârcea Mare) – 489 somații

– Zona Călan (Călan, Bretea Română) – 120 somații

– Zona Hunedoara (Hunedoara, Teliucu Inferior, Bârcea Mică, Cristur) – 1.088 somații

– Zona Brad (Brad, Crișcior, Bucureșci, Baia de Criș, Buceș, Băița) – 244 somații

– Zona Geoagiu (Geoagiu, Romos) – 88 somații

– Orașul Hațeg – 131 somații.

„Pentru a putea beneficia din nou de serviciul de alimentare cu apă potabilă, utilizatorii trebuie să achite integral debitul restant și taxa de rebranșare în valoare de 150 de lei + TVA”, spun reprezentanții Apa Prod SA, într-un comunicat de presă.

La IPJ Hunedoara au fost depuse, astăzi, două plângeri penale pe numele administratorului unei asociații de proprietar pentru că nu a depus banii încasați de la locatar, la societatea de apă. Administratorul este cercetat pentru delapidare, cele două dosare penale  aflându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva

Alina Toader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *