Un avocat al Baroului Hunedoara s-a aflat, vineri, 15 aprilie 2022, la Centrul de zi „Clubul Seniorilor”, din Deva, pentru a răspunde la întrebări de natură juridică adresate de persoanele care beneficiază de acest serviciu social.

Întâlnirea a avut ca temă „Contractul de întreținere” și s-a desfășurat în cadrul parteneriatului dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Baroul Hunedoara, care are ca scop acordarea de consultații juridice gratuite categoriilor sociale vulnerabile aflate în atenția DAS Deva.

Concret, membrii centrului de zi au avut posibilitatea să afle de la avocata Bianca Ștef ce înseamnă un contract de întreținere, dar și informații utile despre obiectul acestui tip de contract, modalitatea de încheiere și durata lui, clauzele pe care trebuie să le cuprindă şi obligațiile pe care le au cele două părți care încheie înțelegerea – întreținătorul și întreținutul.

Dezbatere eficientă

Participanții au pus întrebări imaginând situații diferite sau chiar inspirându-se, pe loc, de pe Internet. Au oferit inclusiv exemple personale, povestind experiențele care i-au făcut să devină mai precauți.

„După prima jumătate de oră, atmosfera semăna mai degrabă cu o întâlnire între prieteni. Un motiv în plus pentru ca participanții să-și îndrepte curiozitatea și spre alte subiecte – de la testamente, donații și succesiuni până la legislația din domeniul pensiilor sau traseul pe care îl face o cerere de chemare în judecată, de la înregistrare până la pronunțarea soluției. Consultația juridică s-a încheiat surprinzător. Seniorii au pregătit în secret un recital de poezie –  versuri emoționante despre părinți și copii”, spun reprezentanții DAS Deva.

 Centrul de zi „Clubul Seniorilor” Deva are, în prezent, 54 de membri – foști profesori și economiști, foști angajați ai Ministerului de Interne și ai unei societăți de utilități publice, cu o vârstă medie de 75 de ani.

 

 

 

 

         

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *