Polițiștii hunedoreni s-au implicat activ în acțiuni  pentru prevenirea și combaterea infracționalității în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Oamenii legii au realizat, în prima jumătate a lunii aprilie, zeci de activități destinate elevilor din clase primare, gimnaziu și liceu, dar și cadrelor didactice. Acțiunile au avut loc în 30 de școli din Deva, Vulcan, Hunedoara, Brad, Simeria, Petrila, Aninoasa și din comuna Crișcior.

„O parte dintre activități au fost derulate în cadrul celor două proiecte parteneriale aflate în derulare în județul Hunedoara ”Ambasadorii anti-bullying” și ”Nota 10 la Purtare”, împreună cu I.S.J. Hunedoara și C.J.R.A.E. Hunedoara, pe teme de interes precum prevenirea fenomenului de bullying în mediul școlar și a violențelor fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Sute de elevi „instruiți”

În cadrul acestor activități, au participat 1.154 de beneficiari, respectiv 1.110 elevi și 44 de cadre didactice din cele 30 de unități școlare.

Polițiștii au transmis elevilor noțiuni specifice de educație juridică, vorbindu-le despre răspunderea penală a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, a conduitei în relația cu ceilalți elevi și cadrele didactice, necesitatea de a se conforma regulamentului școlii, dar și despre consecințele comiterii faptelor penale, limitele răspunderii penale, prevenirea pornografiei infantile, efectele pe termen lung ale bullying-ului, violențelor fizice, verbale și psihologie, din mediul școlar.

„Cu această ocazie, polițiștii de siguranță școlară împreună cu cei de ordine publică și de prevenire a criminalității au discutat cu elevii de gimnaziu despre cauzele și modalitățile de prevenire a violențelor școlare (fizice și psihologice), a consecințelor faptelor antisociale, a infracționalității în mediul on-line și au pus accent pe cunoașterea aspectelor legate de siguranța școlară și reacția civică, toate  adaptate vârstei lor”, mai precizează polițiștii hunedoreni.

Oamenii legii spun că astfel de activități vor continua și după reluarea cursurilor școlare și în alte unități de învățământ din județ, cu scopul creșterii siguranței în mediul școlar atât a elevilor cât și a cadrelor didactice deopotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *