Mai marii celor două judeţe anunţă că sunt în căutare de fonduri europene pentru Drumul Regelui. Discuţiile s-au purtat la sediul Prefecturii Hunedoara, prilej cu care dregătorii şi-au făcut poze de grup şi reclamă din abundenţă pe reţelele de socializare, fără să transmită nimic concret în legătură cu celebrul Drum al Regelui.  

Din comunicatul oficial de presă:

„La întâlnire, împreună cu prefectul județului, Călin Petru Marian și cu subprefectul Lorincz Szell au participat din partea Consiliului Județean Hunedoara, președintele Laurențiu Nistor și administratorul public, Costel Avram, din partea Consiliului Județean Arad, vicepreședintele, Răzvan Cadar iar din partea Agenției de Dezvoltare regională (ADR) ”Vest” a fost prezent directorul general, Sorin Maxim.

În urma întâlnirii s-a convenit ca cele două județe, Hunedoara și Arad, să stabilească împreună detaliile tehnice ale proiectului de modernizare pe  porțiunea de 17 kilometri a drumului care trece prin județele Hunedoara și Arad.

Reabilitarea „Drumului Regelui”, acum inclus la categoria „Drum pietruit”, va face posibilă o legătură auto moderna și mai scurtă între cele două județe, făcând conexiunea între două obiective regionale majore: staţiunea balneară Vaţa de Jos (Hunedoara) și Țara Zarandului, cu zona Petriș – Săvârșin (Arad) unde se află „Castelul Regal”, ambele microregiuni cu un important potenţial turistic si economic”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *