Zeci de vizitatori la cetățile dacice din munții Orăștiei, cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor. Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara a organizat o acțiune de promovarea a acestor obiective turistice în rândul tinerilor.

Sub numele „Educație pentru patrimoniu”, evenimentul a reunit zeci de elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie și de la Școala Gimnazială „Hadrian Daicoviciu” din Orăștioara de Sus.

„Tinerii au luat parte la lecții de istorie și tururi ghidate în cetatea dacică de la Costești Cetățuie. Atelierele antice interactive, organizate de asociația de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna, au oferit elevilor o viziune asupra mai multor aspecte din viața dacilor. Patrimoniul cultural al cetăților dacice din Munții Orăștiei s-a aflat în centrul acestor acțiuni de conștientizare a tinerei generații privind nevoia protejării și valorificării acestuia, precum atragerea atenției asupra diversității, relevanței și vulnerabilității monumentelor istorice”, precizează directorul Direcției Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Radu Barb.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor continuă, intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia a fost GRATUITĂ pe tot parcursul zilei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *