Mai multe instituții publice și-au deschis, astăzi, porțile pentru tinerii interesați de administrația publică. Printre acestea se numără Prefectura Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara.

Prefect pentru o zi

Șapte tineri hunedoreni au participat în această dimineață la acțiunea „Prefect pentru o zi” organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Hunedoara pentru a marca „Ziua Internațională a Tineretului”

Tinerii au asistat la ședința operativă condusă de prefectul Călin Petru Marian, la care au participat coordonatorii serviciilor din cadrul Instituției Prefectului.

 Astfel, au aflat despre principalele atribuții ale instituției, despre activitatea fiecărui compartiment de specialitate și, mai ales, despre rolul „Prefectului” în administrația publică.  

 „Îi felicit pe tinerii care au participat la acțiunea de astăzi și le transmit că, în calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, voi fi alături de cei care doresc să se implice în activitatea administrației publice și va sprijini în continuare activitățile sociale, culturale sau sportive organizate pentru tinerii hunedoreni”, a declarat prefectul Călin Marian.

În vizită la Consiliul Județean

Tinerii au vizitat și administrația județeană unde au fost primiți de președintele instituției.

„Sunt încântat să văd tineri interesați de viitorul județului Hunedoara și de modul în care se desfășoară activitatea în cadrul instituției noastre. Asta înseamnă că tânăra generație vrea să se implice pentru a fi parte a construcției zilei de mâine cu responsabilitate și curaj!
I-am încurajat pe tinerii oaspeți să aibă curajul să se implice, pentru că au ocazia să învețe, să cunoască administrația publică locală și să înțeleagă modul de rezolvare a problemelor cu care se confruntă executivul Consiliului Județean Hunedoara, dar și primarii din județ”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *