Direcția de Asistență Socială Deva va utiliza aplicația „Voci pentru Mâini” în scopul facilitării comunicării dintre angajații serviciului și persoanele cu deficiențe de auz din evidențele instituției. Contractul cu proprietarul aplicației, respectiv Asociația Națională a Surzilor din România, a fost semnat, în această săptămână,  și va deveni funcțional începând cu 1 iunie.

Prin intermediul aplicației sunt oferite servicii de interpretare în limbaj mimico-gestual la distanță, pe baza video-conversațiilor, în scopul facilitării comunicării dintre reprezentanții DAS Deva și persoanele cu deficiențe de auz care beneficiază de servicii sociale.

Valoarea contractului este de 350 de lei (abonament lunar în valoare de 50 de lei/lună, fără TVA). Contractul intră în vigoare în data de 1 iunie 2022 și are o durată de 7 luni (până la sfârșitul anului 2022), cu posibilitatea prelungirii pentru 4 luni, în perioada ianuarie – aprilie 2023.

Aplicație adaptată la telefon mobil și web

Serviciile de interpretare la distanță, prin intermediul aplicației „Voci pentru Mâini”, vor fi oferite de luni până vineri, între orele 9:00-16:30. Aplicația poate fi utilizată în versiunile mobile – atât pe dispozitive de tip „smartphone” sau tabletă, cât și în varianta pentru calculator sau laptop.

Aplicația „Voci pentru Mâini” a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Voci pentru Mâini: Interpretare Video la Distanță”, administrat de Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala București și permite persoanelor cu deficiențe de auz și instituțiilor publice și private apelarea video a unui interpret autorizat, pentru servicii de interpretare mimico-gestuală, eliminându-se astfel barierele de distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *