Orașul Simeria împlinește 70 de ani. Și nu oricum. Îi face pe șest, fără să fi aflat nimeni în afară de primarul Iulius Bedea, evident, cel mai informat om al locului. Pentru că nimic nu este la întâmplare.

 

Peste comunitate, vestea primarului a plesnit ca un bici din acela făcut românește  „din fundul curții”… să și pocnească!

S-a născut Simeria, Mamaie!, acu 70 de ani, dar a fost o naștere clandestină.

Parcă și vezi ulița crăcănată, icnind de durere și o moaşă comunală legându-i la buric un nod de cale ferată. Pe urmă îți imaginezi bolșevici cu dube, filând zona în timp ce cară în secret urmele nașterii într-o arhivă securizată până va să se nască și să apară pe lume ALESUL.

Vă puteți imagina, măcar, drama țăranilor care de 70 de ani se tot nasc în Simeria fără să știe că ei, de fapt, sunt orășeni?! Povestea e de Oscar, cel puțin. Și probabil chiar o să fie. Ne-o spune ÎNSUŞI primarul Iulius Bedea. 

Există ideea realizării unui film cinematografic despre Simeria, care să beneficieze de întreaga recuzită necesară și regie și să fie promovat pe Netflix. Deocamdată scenariul nu este creionat, așa că vă așteptăm cu sugestii în această seară. Dacă doriți să contribuiți la acest film (fie ca actori, fie din altă postură), vă rugăm să ne transmiteți intenția dumneavoastră, CV-ul și o scurtă motivare la aceeași adresa de email: primar@primariasimeria.ro”, scrie Iulius Bedea pe Facebook.

Așadar, filmul e ca făcut: există idei, recuzită, regie şi au unde să-l promoveze (să crape HBO de necaz, cu dinozaurii lor cu tot). Bun, scârțâie la scenariu, dar asta e fix/pix/Netflix. Se vede primarul Bedea cu niște postaci în crucea nopții și URZEALA TRONURILOR scrie pe frontispiciul Primăriei. „Anul 2022 este unul special pentru fiecare dintre noi, întrucât orașul nostru împlinește 70 de ani de la înființare. De aceea, împreună cu Centrul Cultural și de Creație, dar și cu sprijinul dumneavoastră, am dori să pregătim ceva deosebit. Pentru a împărtăși ideile pe care le avem, vă așteptăm în această dimineață (11.05.2022) online, la ora 00:30, pe pagina mea de Facebook”, mai scrie Iulius Bedea.

Un singur lucru îi mai lipsește filmului: replica aia care să-l facă popular pe vecie, ceva ca din Las Fierbinți: Bă, ești prost?!

Marcel BOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *