Primăria municipiului Hunedoara a depus astăzi, prin procedură on-line, la Ministerul Dezvoltării, trei cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de aproape 2,6 milioane de euro.

Toate cele trei proiecte au respectat termenele de depunere şi s-au încadrat în bugetele axelor de finanţare, având şase mari de a primi banii solicitaţi prin PNRR, mai ales că şi în acest caz se aplică principiul „primul venit – primul servit”.

Cel mai consistent proiect este cel referitor la achiziţionarea a 4 autobuze electrice şi a 6 staţii de încărcare pentru ruta Hunedoara – Teliuc şi retur (proiect depus în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior), în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.

Alte două proiecte, în valoare de 185.799 euro, respectiv 92.308 euro, sunt cele referitoare la actualizarea în format digital a Planului Urbanistic General al municipiului Hunedoara, respectiv realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (în format digital) pentru zona construită din jurul Castelului Corvinilor.

Este de la sine înţeles că, din bugetul local, ar fi extrem de dificil să cumpărăm autobuze electrice, din cauza costurilor. Hunedoara va avea 20 de autobuze hibrid, achiziţionate tot cu bani europeni, prin intermediul altor proiecte, care vor deservi rutele locale de transport în comun. Dacă tot a apărut şansa de a avea şi autobuze electrice, care să fie folosite pe o rută suplimentară, cu un aflux relativ mare de persoane, am decis să profităm de aceasta. În ce priveşte finanţările pentru Planul Urbanistic General al municipiului şi Planul Urbanistic Zonal al ariei din jurul Castelului, acestea degrevează bugetul local de cheltuieli însemnate. Sunt documentaţii pe care trebuie să le avem actualizate sau întocmite în format digital, dacă ne dorim o modernizare a serviciilor administrative şi o dezvoltare armonioasă a oraşului”, spune primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *