Primăria municipiului Hunedoara este aproape de a obţine o finanţare europeană nerambursabilă pentru a reabilita două blocuri sociale din oraş: G9 de pe strada Eliberării, respectiv G2 de pe strada Nicolae Bălcescu.

Consiliul Local Hunedoara a aprobat astăzi proiectul întocmit pentru reabilitarea celor două blocuri sociale. Acesta are o valoare totală de aproape 2 milioane de euro (9.380.365 lei) şi se află deja în faza de pre-contractare la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Contribuţia proprie a municipiului Hunedoara va fi de doar 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile.

Proiectul se încadrează într-o iniţiativă mai amplă a Primăriei pusă în practică prin înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală „Corvinia”, entitate prin intermediul căreia sunt implementate mai multe proiecte cu un pronunţat caracter social, în valoare totală de peste 7 milioane de euro.

Când am înfiinţat acest GAL, am făcut-o cu scopul de a încerca să venim în sprijinul persoanelor şi comunităţilor defavorizate din punct de vedere social. Pe lângă proiectele strict sociale derulate în cadrul Grupului, a existat şi posibilitatea de a solicita finanţare pentru reabilitarea imobilelor care servesc drept locuinţe sociale. Nu am ezitat în a face demersuri în acest scop, tocmai în ideea că oricine, indiferent de statut social, educaţie, nivel de venituri, merită condiţii de locuit decente. Aceste blocuri se află într-o stare de degradare avansată. Ele nu au mai beneficiat de lucrări semnificative de reabilitare de foarte mulţi ani. Reabilitările vor fi acompaniate de măsuri care să vizeze îmbunătățirea comportamentului inadecvat a locatarilor, atitudinii negative față de bunuri, întreținerea lor și menținerea unui mediu curat. Sperăm să semnăm cât mai repede contractul de finanţare. Apoi va fi nevoie de o procedură de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia de lucrări şi abia după aceea vor începe şi lucrările efective. Sper ca momentul execuţiei şi finalizării lucrărilor să vină cât mai curând cu putinţă”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *