Imagini șocante postate pe rețeaua de socializare în care un copil lovește cu cruzime doi câini. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au autosesizat și au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.

Copilul este din comuna Turdaș iar evenimentul a avut loc în urmă cu doi ani. Dar filmarea a fost publicat pe internet abia ieri de un prieten al copilului care a asistat și filmat totul. În imagini se putea observa cum băiatul lovește în mod repetat doi câini care, ulterior, au murit din cauza loviturilor.

„În urma verificărilor efectuate la fața locului, poliţiştii au stabilit că un minor în vârstă de 12 ani, din comuna Turdaș, a lovit în mod repetat cei doi câini, iar  în urma loviturilor suferite, animalele au decedat. Fapta ar fi fost săvârșită în anul 2020 și înregistrată cu telefonul mobil de un alt  minor din comuna Turdaș,  înregistrările  fiind postate în mediul on-line la data de 06 iunie 2022”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept (faptă prevăzută art. 25, alin. 3, lit. a) de Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *