Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o întâlnire cu șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Hunedoara, având ca tematică intensificarea acțiunilor de patrulare în Valea Jiului. Măsura vine la o săptămână după ce o tânără de 24 de ani a fost acostată în centrul municipiului Petroşani şi violată pe o stradă din apropierea Primăriei.

Echipele mixte formate din personalul calificat din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara și al Poliției Locale din municipiul Petroșani, vor desfășura operațiunile de patrulare în vederea creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.

Până la această dată, frecvența cu care s-au desfășurat aceste patrule a fost de 4 operațiuni derulate în cursul unei săptămâni, iar începând cu acest final de săptămână, frecvența va crește la 14 operațiuni săptămânale. Totodată, în întreaga zonă a Văii Jiului, va fi dispus și un echipaj special de intervenție, adecvat cazurilor de forță majoră.

 

În urma solicitării primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, de a lua măsuri pentru a restabili climatul de liniște și siguranță în localitate, împreună cu șefii structurilor M.A.I. din județul Hunedoara, am luat decizia de a crește numărul de patrule care vor fi prezente pe străzile municipiului Petroșani. Dacă până acum erau 4 patrule săptămânale, de acum înainte vor fi 14 patrule în cursul unei săptămâni! Siguranța oamenilor este pe primul loc și cred cu tărie că acest demers va descuraja escaladarea fenomenelor de infracționalitate. Prezența intensă a acestor echipe va putea corecta orice derapaj semnalat.” – a declarat prefectul județului Hunedoara.

Reamintim că la data de 21 ianuarie 2023, ora 19:40, o tânără în vârstă de 24 de ani, din municipiul Petroșani, în timp ce se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, a fost abordată de către  un bărbat, care sub amenințarea  unui cuțit și  sub amenințarea cu moartea, a condus-o forțat pe strada Ștefan Octavian Iosif din municipiul Petroșani, unde, într-o zonă întunecată, a întreținut cu aceasta relații  sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *