Când a promis că microbuzele electrice vor fi pe traseele Devei din ianuarie, am înţeles că devenii vor călători cu acele maşini ultra-moderne la vremea hotărâtă de primar. Nu mi-am închipuit că Oancea ne face din limbă (în sens filologic) şi că va scoate „electricele” la plimbare doar ca să demonstreze că are dreptate şi atunci când, de fapt, nu are. O fudulie complet gratuită pe care Oancea probabil că o cunoaşte sub numele de „slavă deşartă”.

Să ne amintim cum suna mesajul primarului din 10 ianuarie 2023, atunci când la Deva au sosit primele microbuze electrice:

Acum, în februarie, microbuzele sunt la fel de nepregătite să opereze pe traseu ca în ziua în care au ajuns la Deva. Ele au fost vânturate pe uliţă în ultima zi a lunii ianuarie ca să confirme că primarul se ţine întotdeauna de cuvânt. Mesajul a fost mediatizat abundent în 31 ianuarie sub titlul bombastic: „PREMIERĂ: Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă”.

 Începând de ieri, primele microbuze electrice care vor deservi transportul local din Deva au ieșit pe trasee, în curse de probă. În prezent, acestea efectuează teste de autonomie pe traseele de transport public existente. În paralel, se derulează procedurile necesare pentru înmatricularea și asigurarea microbuzelor cât și pentru obținerea licențelor de transport. În cursul lunii februarie, microbuzele vor intra efectiv în exploatare, deservind călătorii din municipiu”.

Aşadar, avem nişte microbuze neînmatriculate care circulă fără licenţă şi fără asigurare. Circulă cu uşile închise, dar circulă. De probă.

A zis primarul că vor fi pe traseu? Poftim, microbuzele sunt pe traseu! Voiaţi să fiţi şi voi în ele? A, păi, nimeni n-a promis aşa ceva. N-aţi fost destul de atenţi la subtilităţile de limbă şi asta nu-i vina primarului.

Electricele vor circula cu public din februarie, dacă nu intervine birocraţia să le prelungească perioada de probe cu încă o lună…

Mascarada e complet aiurea. De ce să o dai cotită când puteai spune cinstit că întocmirea actelor s-a prelungit peste aşteptări? Orice devean ar fi înţeles că birocraţia din România nu e ceas eleveţian. Nu cred că s-ar fi supărat cineva pentru decalarea calendarului. Scamatoria asta de „jmecher” cu microbuze care circulă şi nu circulă pe mine mă deranjează. Am sentimentul că sunt minţit cu voioşie.

Bănuiesc că s-au şi distrat de găselniţa deşteaptă cu care ne-au îmbrobodit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *