Un nou proiect de promovare turistică este realizat în municipiul Hunedoara. Intitulat „Drumul Corvinilor”, proiectul se dorește a fi o expoziție istorică în aer liber.

Montarea panourilor a început astăzi iar expoziția se va întinde pe o lungime de aproximativ 260 de metri, pe b-dul Traian, de la stația de autobuz din zona Ceangăi până la giratoriul din dreptul magazinului Dedeman.

Cele 59 de panouri înalte de 1,9 metri şi late de 3 metri, despărțite de panouri-stâlp înalte de 2,5 m şi late de 1,4 metri, prezintă principalii membri ai familiei nobiliare de Hunedoara, rezumă cele mai importante momente din istoria Corvinilor şi expun cele mai răspândite legende ale Castelului precum și fazele de construcție ale edificiului medieval de la Hunedoara.

„Cred că este o expoziție unică în Transilvania. Am dorit ca vizitatorii Castelului Corvinilor, 500.000 la număr într-un an fără pandemie, să fie întâmpinați în oraș cu o amenajare care să-i impresioneze. „Drumul Corvinilor” le va fi util și localnicilor, mai ales celor mici, care încă nu cunosc fabuloasa poveste a familiei Corvinilor. Cred că și aspectul zonei este astfel îmbunătățit. Noi, cu toții, avem motive să fim mândri că suntem hunedoreni, iar «Drumul Corvinilor» va fi, sper eu, un alt element care ne va ajuta să ne consolidăm acest sentiment”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Principalul scop al acestui proiect este crearea unui nou punct de atracție în municipiul Hunedoara şi, implicit, promovarea turistică a oralului. În subsidiar, „Drumul Corvinilor” mai rezolvă două probleme: îmbunătățeşte înfățişarea zonei şi prezintă în mod accesibil una dintre cele mai importante perioade ale istoriei locului. Panourile vor beneficia şi de o instalaţie de iluminat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *