Situația lucrărilor de cadastru general efectuate în comuna Lăpugiu de Jos a fost tema întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului. În cadrul discuțiilor, prefectul județului, Călin Marian, a avut rolul de mediator între autoritatea locală și prestatorul de servicii pentru măsurătorile topografice necesare proiectului finanțat din fonduri europene.

La discuții au fost prezenți, pe lângă conducerea Prefecturii,  primarul comunei Lăpugiu de Jos, Alin Chiorean, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara, Petru Lobonț și reprezentanți ai firmei care execută lucrările de cadastrare.

 „Situațiile prezentate de primarul comunei, referitoare la unele neconcordanțe între măsurătorile actuale și documentele financiare eliberate în urmă cu mulți ani pentru unii locuitori, au fost analizate de către toți cei prezenți și s-a ajuns la următoarele concluzie: lucrarea de cadastrare sistematică va continua conform calendarului stabilit la debutul acțiunii iar dacă vor fi necorelare între documentele emise deja și situațiile din teren, acestea vor fi rezolvate în urma sesizării, dacă va fi cazul, din partea proprietarilor”, a precizat prefectul județului, Călin Marian.

 Directorul O.C.P.I. Hunedoara, Petru Lobonț, a precizat că instituția pe care o reprezintă va verifica fiecare solicitare, dar până atunci, trebuie parcurși toți pașii stabiliți prin contract, inclusiv consultarea publică, ce va avea loc înainte de emiterea titlurilor de proprietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *