Au schimbat sala de clasă cu sediul Poliției Locale. Este vorba despre 40 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva, care au vizitat astăzi sediul polițiștilor locali din municipiu.

Curioși să afle ce înseamnă să fii polițist local, elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu o parte din echipamentele și activitățile oamenilor de ordine publică.

„Elevii au vizitat Centrul Video de Monitorizare Trafic, unde au aflat că polițiștii pot vedea în detaliu ce se întâmplă în oraș dar și în preajma școlii unde ei învață. Elevii au văzut în direct imagini de la școala lor, în timp ce oamenii legii le-au explicat că monitorizarea unității de învățământ are ca scop siguranța elevilor și crearea unui climat de ordine și liniște publică”, precizează reprezentanții Primăriei Deva, instituție în subordinea căreia se află Poliția Locală.

Atrași de armamentul polițiștilor

Pistoalele, cătușele, spray-ul lacrimogen, bodycam-urile aflate în dotarea Poliției Locale Deva au constituit atracția principală a vizitei. Tehnica și autospecialele din dotarea poliției locale au atras, de asemenea, atenția elevilor. Copiii s-au urcat în mașinile polițiștilor, au pornit girofarul și au pus întrebări despre misiunile specifice polițiștilor locali.

” Copiii au aflat care este rolul polițistului local în comunitate și care sunt principalele activități desfășurate de angajații Poliției Locale Deva. Întâlnirile interactive de acest gen sunt o oportunitate pentru a-i ajuta pe copii să facă alegerile potrivite în ceea ce privește meseria pe care o doresc”, mai spun reprezentanții Primăriei Deva.

Siguranța rutieră, pe primul plan

Polițiștii au discutat cu elevii și despre partea de educație rutieră: trecerea străzii în siguranță, rolul semaforului, despre răspunderea penală și contravențională odată cu împlinirea vârstei de 14 ani.

Un subiect important a fost cel al regulilor de utilizare a trotinetelor electrice și a condițiilor care trebuiesc îndeplinite pentru a circula în siguranță în trafic.

Direcția Poliția Locală Deva și Primăria Municipiului Deva au în derulare mai multe proiecte de parteneriat cu școlile din oraș, pe diferite teme de interes pentru educația elevilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *