Vechea Școală Generală nr. 11 din municipiul Hunedoara ar putea fi reabilitată cu fonduri europene. Documentația pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenție a fost aprobată în ultima ședință a Consiliului Local, de la sfârșitul lunii martie.

Primăria Hunedoara va solicita finanțare europeană, în sumă de peste 15 milioane de lei, pentru a reabilita această unitate de învățământ.

„ Clădirea de pe strada Rândunicii Nr. 6 va fi izolată termic, va avea refăcute, la standardele actuale, instalațiile de utilități (termice și de iluminat) și va fi dotată cu o centrală termică proprie, sistem de supraveghere video și rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, se va realiza în curtea școlii un teren de sport acoperit cu balon presostatic care să asigure condiții de desfășurare a orelor de sport la standarde actuale”, precizează primarul Dan Bobouțanu.

Tot în cadrul proiectului, va fi reabilitată și curtea școlii, spațiile verzi și vor fi amenajate parcări în zonă.

În cadrul acestei școli există deja în implementare alte câteva proiecte de valori mai mici, derulate prin intermediul GAL „Corvinia Hunedoara”, care au ca scop prevenirea abandonului școlar: amenajarea unui cabinet medical și a unui cabinet stomatologic, amenajarea unei săli pentru program after – school, amenajarea unui spațiu pentru servirea mesei, a unui teren de sport, precum şi amenajarea unui unui părculeț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *