Situația în care se află pregătirea documentației pentru prelungirea Autorizației de Mediu a S.C. „SUPERCOM” S.A, operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor – Bârcea Mare, precum și activitatea actuală generală în domeniul gestionării deșeurilor au constituit principalele teme ale întâlnirii convocate de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Dezbaterile de la Instituția Prefectului au avut drept scop identificarea din timp, împreună cu toți factorii implicați, a soluțiilor tehnice și legale pentru ca serviciile prestate către populație să nu aibă întreruperi care să afecteze locuitorii din centrul și nordul județului Hunedoara.

 „Cetățeanul este pe primul loc, iar toate instituțiile și firmele implicate în gestionarea deșeurilor trebuie să colaboreze și să rezolve toate cerințele legale referitoare la  obținerea Autorizației de Mediu, pentru a nu fi afectate serviciile de salubritate prestate pentru populație.”- a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

La discuțiile la care au participat și subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea au prezentat informări și puncte de vedere privind situația actuală, reprezentanți ai Agenției de Protecția Mediului, Comisariatului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu, Consiliului Județean Hunedoara,  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor”, Primăriei Deva și ai „SUPERCOM” S.A. 

Potrivit participanților la întâlnire, stadiul actual al conformării tehnice și al îndeplinirii prevederilor contractuale, în final va oferi posibilitatea autorităților de mediu ca după reverificarea îndeplinirii condițiilor solicitate, să fie de acord cu viza anuală, ceea ce va permite funcționarea în continuare a Centrului Integrat de Management al Deșeurilor de la Bârcea Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *