Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a trecut la un nou sistem de înmatriculare a vehiculelor. În cadrul Serviciului, a fost implementat „Sistem online pentru înmatricularea vehiculelor”.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, principalul avantaj al acestui sistem îl reprezintă eliberarea pe loc a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, pentru combinațiile numerelor de înmatriculare atribuite „la rând”, evitând astfel o deplasare ulterioară la sediul SPCRPCIV pentru ridicarea acestora.  Excepție fac numerele preferențiale, situație în care plăcuțele vor fi eliberate în aceeași zi la sfârșitul programului.

De asemenea, certificatele de înmatriculare, după tipărire, sunt livrate la adresa de domiciliu a proprietarului, iar începând cu data de 20 mai, vor putea fi trimise și la o altă adresă indicată de către solicitant, o dată cu depunerea documentelor la ghișeu.

„Solicitantul operațiunilor de înmatriculare, transcriere, modificare date sau radiere nu mai este nevoit să depună o cerere cu ocazia prezentării la ghișeu, aceasta se generează automat, fiind necesară doar semnătura solicitantului”, spun reprezentanții Prefecturii.

 Pentru programări, verificarea stadiului emiterii documentelor și plăți în sistem electronic, puteți accesa https://www.drpciv.ro/  – secțiunea „Servicii online”.

Sursa foto: fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *