Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați la nivelul județului Hunedoara. O spune statistica Agenției județene pentru Ocuparea Forței de muncă (AJOFM) Hunedoara, care a publicat datele privind rata șomajului, la nivelul lunii martie.

Din totalul șomerilor hunedoreni, 29 de procente sunt absolvenți de studii liceale, urmat de cei cu studii gimnaziale 25 la sută, iar 18 la sută au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 17 procente din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 8 la sută, iar cei cu învățământ postliceal 3la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.013 persoane foarte greu ocupabile, 2.255 greu ocupabile, 2.255 mediu ocupabile, iar 1.111 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, spune directorul AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța.

Șomajul, în creștere

Rata șomajului, la nivelul lunii martie, a fost 3,88 la sută, ușor în creștere față de luna precedentă.

Din totalul de 6.634 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.918 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 3.716 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.236  șomeri provin din mediul rural și 4.398  sunt din mediul urban.