Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România Conferința  Națională  „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”. Este primul eveniment de asemenea anvergură organizat de către Biblioteca județeană.

Tema Conferinței este reprezentată de preocupările constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber. De asemenea, va cuprinde o secțiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată reprezentanților compartimentelor financiar-contabile.

Este un eveniment cu multiple semnificații pentru noi deoarece biblioteca noastră va fi pentru prima dată organizatoarea și gazda unui eveniment de o asemenea importanță și anvergură. Sub aspect profesional, conferința va fi un excelent prilej de a face schimb de experiență și de opinii despre rolul pe care bibliotecile publice trebuie să-l joace în condițiile actuale. Este o perioadă extrem de dificilă care a bulversat și bibliotecile publice, în fața cărora au apărut provocări noi, situații inedite și complicate. Cu toate acestea, bibliotecile au reușit să-și probeze utilitatea în comunitate chiar și în condițiile grele din ultimii doi ani”, a precizat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Evenimentul va avea loc în Parâng, în perioada 17-19 mai 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *