Expoziții, spectacole, workshop-uri și concerte. Sunt doar câteva dintre manifestările organizate de muzeele și instituțiile de cultură din județ, cu ocazia evenimentului național Noaptea Muzeelor.

La nivelul județului Hunedoara, muzeele din Deva, Brad și Orăștie, dar și Castelul Corvinilor își vor deschide porțile pentru vizitatori, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Video mapping și concerte, la Hunedoara

Cei care aleg să viziteze Castelul Corvinilor în această sâmbătă, vor avea parte concerte și de un show video mapping.

„De la ora 21:00, ai intrarea gratuită în incinta Muzeul Castelul Corvinilor, Muzeul CASA Breslelor și Muzeului de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara. Dincolo de asta, am pregătit un eveniment deosebit: un show 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝗺𝗮𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴, prin intermediul căruia vom spune, altfel, o poveste istorică, pe “pânza” reprezentată de cel mai frumos castel din România!”, spun reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Pe scena evenimentului vor urca trupa Pragu’ de Sus, Nicu Alifantis și Mirică – Gemini și DJ Thomann Baxx.

În plus, începând cu ora 16:00, în curtea exterioara a castelului va avea loc Festivalul Luminii, organizat de Cercetașii RomânieiCu acest prilej, vor avea loc activități pentru copiii de toate vârstele, iar la ora 21:00 se vor aprinde gulguțele confecționate de cercetași.

Palatul MAGNA CURIA Deva

Orele 13.00 – 02.00

În anul 2022, Noaptea Muzeelor este un eveniment dedicat patrimoniului prezentat în cadrul expozițiilor existente în spațiul expozițional al muzeului. Pe lângă vizitarea acestora, evenimentul cuprinde și organizarea mai multor activități interactive: ateliere pe diverse teme și susținerea mai multor recitaluri de către elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, după cum urmează:

Ora 13.00 Muzică instrumentală şi canto clasic- elevi (pian, chitară și chitară + voce)

Ora 16.00 Ansamblul folcloric ROMÂNAŞUL

Ora 16.35 CANTO Clasic – muzică ușoară

Ora 17.10 Corul ARLECHINO

Ora 17.35 – 21.15 – Piese din repertoriul Mariei Tănase; – Flaut; – Vioară; – Cvartetul Cuore; – Canto clasic și canto muzică ușoară; – Chitară; – Chitară + voce; – Formația: TRUPA DE LA ARTE

Ora 21.15 Corul ORFEU

Ora 21.40 Formația: PLAY IT BAND

În intervalul orar 15.00 – 22.00 vor fi organizate mai multe activități interactive:

– ”Orașul nostru în anul 2030” – Acțiune interactivă – elevii liceului şi publicul vor desena cu markere pe folie din plastic

– ”Pictura pentru toți” – Acțiune la care vor participa atât elevii liceului cât şi publicul

– ”Workshop textile” – Acțiune tip workshop demonstrativ la care vor participa atât elevii liceului cât şi publicul

Muzeul de istorie locală și etnografie Brad

Orele 16.00 – 02.00

Întâlnire cu poeții populari, meșteșuguri și demonstrații privind ocupații și îndeletniciri din trecut: torsul lânii, tricotatul, depănatul, dar și modul de realizare a zgărdanelor și a lingurilor de lemn.

Muzeul de etnografie și artă populară Orăștie

Orele 18.00 – 02.00

Seară tradițională românească, Șezătoare la muzeu – Ilustrarea demonstrativă a meșteșugurilor textile, țesut și cusături tradiționale însoțite de cântece,, joc și voie bună în cadrul unei seri de șezătoare.

Vernisajul expoziției „Munții noștri aur poartă”