Mai multe acțiuni de prevenire a violenței domestice au fost derulate de polițiști, în municipiul Deva. Acțiunile fac parte din campania „Săptămâna prevenirii criminalității” și au constat în informarea oamenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Primii vizitați de polițiști au fost elevii Colegiul Național „Decebal” din Deva. Oamenii legii le-au prezentat adolescenților formele de manifestare şi consecințele juridice ale infracțiunilor comise cu violență atât în mediul școlar, cât și în familie ori în spațiul virtual.

„La acțiunea preventivă au  participat mai mulți elevi ai claselor IX-X, care au avut ocazia să își cunoască mai bine drepturile, în cazul în care sunt victime ale unor acte de violență, precum și obligațiile și răspunderea juridică pe care o au în cazul în care comit fapte antisociale”, precizează reprezentanții IPJ Hunedoara.

În a doua parte a zilei, polițiștii s-au deplasat în zona Pieței Agroalimentare din Deva, unde au distribui pliante cu recomandări preventive și reglementări legale în domeniul violenței domestice și au purtat discuții cu cetățenii.

Limita dintre legal și ilegal

Specialiștii în prevenirea criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara vor organiza activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022, în colaborare cu parteneri instituționali. Ei le vor vorbi oamenilor despre discriminare, violență domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *