Poliţiştii hunedoreni au fost  la datorie, și în acest weekend, pentru ca locuitorii judeţului să se bucure, în linişte, de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt (Rusaliile Ortodoxe). Poliţiştii au dat 215 amenzi, în valoare totală de 102.955 lei, şi au suspendat 16 permise de conducere pentru diferite abateri la regimul rutier.

 „În perioada 10-13 iunie a.c., peste 250 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale. Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – au fost la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, unde au avut loc ceremonii religioase prilejuite de sărbătoarea ortodoxă a Pogorârii Duhului Sfânt (Rusaliile). Poliţiştii rutieri au acţionat cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, depăşirea, acordarea de prioritate, respectarea normelor de  convieșuire socială, fiind aplicate un număr de 215 contravenții în valoare totală de 102.955 lei. Au fost sancţionaţi 12 conducători auto care au încălcat normele rutiere, fiind suspendate 16 permise de conducere pentru diferite abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost desfășurate activități preventive cu privire la consumul de substanțe psihoactive, fiind intocmit un dosar de cercetare penală împotriva unei persoane din municipiul Deva, care a fost testată pozitiv la consumul de substanțe interzise și asupra căruia a fost depistată o astfel de substanță”, se arată într-o notă informativă transmisă de IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *