Diploma de excelenţă i-a fost acordată în 14 iunie 2022, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Ama (cum îi spun prieteni) donează sânge cu regularitate de ani buni şi spune că „acest sport” i-a salvat viaţa.

 

Jurnalistul are un mesaj pentru cei care ezită să doneze.

Mă adresez în special posibililor donatori: când donezi îţi faci şi ţie un serviciu, nu doar celor la care va ajunge sângele tău. Gândeşte-te la tine. La fiecare donare ţi se fac analize medicale şi poţi să îţi dai seama cât eşti de sănătos. În cazul meu o problemă medicală ascunsă, despre care nu ştiam nimic, s-a întâmplat să-mi fie depistată la o donare de sânge. Dacă nu o depistam atunci, poate că acum n-am mai fi purtat această discuţie”, spune Ama.

„Împreună putem salva vieți”

Astăzi, de Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, m-am alăturat campaniei de donare de sânge organizată de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, de Centrul de Transfuzie Sanguină Județul Hunedoara – Deva și celelalte centre de transfuzie sanguină din țară, cu sprijinul autorităților publice. Am donat sânge pentru a salva viețile semenilor noștri aflați în situații critice. De asemenea, am participat și la premierea tinerilor donatori din cadrul proiectului „Tinerii donează, tinerii salvează” pe care îi felicit pentru gestul lor umanitar. Îl felicit și pe ziaristul Amarildo Szekely care a fost astăzi premiat de către Centrul de Transfuzie Sanguină Deva pentru că a ajuns la 100 de donări de sânge. Donarea de sânge salvează vieți, te încurajăm să donezi și tu!”, este mesajul primarului Devei Florin Oancea

 „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” este o zi specială, în care oamenii generoși sunt felicitați pentru că donează voluntar pentru cei aflați în suferință. Această zi a fost marcată și la Centrul de Transfuzie Sanguină Deva, iar cu acest prilej prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a transmis hunedorenilor mesajul său de încurajare a donării de sânge:

 Putem salva vieți. Putem aduce speranță și să ajutăm la însănătoșirea celor aflați pe paturile spitalelor. Donarea de sânge este un gest mic pentru fiecare dintre noi, dar extrem de important pentru pacienți, pentru familiile lor și pentru medici, în lupta lor cu bolile grave. Este un gest anonim,  de omenie și de iubire față de semenii noștri. Acum, din păcate, traversăm o criză acută de sânge! Vă rog să apelați cu încredere la centrele de transfuzie și să donați sânge”, declară prefectul Călin Petru Marian

Despre importanța donării, mai ales în această perioadă le-a vorbit celor prezenți și dr. Victoria Hălmagi, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Hunedoara – Deva, care a spus că sunt așteptați toți cei sănătoși la Centrele de Transfuzie Sanguină din Deva, Hunedoara si Petroșani să aducă un strop de bine si de bucurie pentru bolnavii din spitale care au nevoie de produse de sânge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *