În noaptea de 12/13 august a.c., polițiștii Poliției Orașului Simeria au acționat în scop preventiv pe traseele de deplasare, spre și dinspre zona de desfășurare a evenimentului Open Air Party – Discoteca în aer liber Platoul Măgura Uroiului – Simeria.

Activitatile au avut ca obiectiv depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive,  în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

La activitățile preventive, alături de polițiștii rutieri și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, au participat și reprezentați din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Hunedoara.

În acest context, participanții la trafic au fost informații cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conduca la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive. De asemenea, participații la trafic au putut experimenta ochelarii din dotarea Agenției Naționale Antidrog, care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive. Polițiștii, alături de jandarmi și polițiștii locali, au asigurat climatul de ordine și siguranță publică pe toată durata manifestării, astfel încât tinerii s-au putut bucura de muzică, fără a se înregistra incidente nedorite.

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și cele de asigurare a ordinii publice vor continua și în noaptea de 13/14 august ac, în a doua seară a evenimentului în aer liber de la Măgura Uroiului. De asemenea, vă reamintim faptul că, în perioada 12-15 august  a.c., peste 340 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale.

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale investigaţii criminale și alte structuri de poliție – vor fi la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, unde vor avea loc ceremonii religioase prilejuite de sărbătoarea ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului (Sfânta  Maria Mare). Poliţiştii vor fi prezenţi atât în localităţile urbane şi cât şi în mediul rural, în special în zona lăcaşurilor de cult sau a locurilor de pelerinaj, pentru prevenirea oricăror evenimente ce ar putea degenera în încălcări ale legii. Totodată, poliţiştii  rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ

În locurile publice:

  • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !
  • Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi persoane al căror scop este acela de a vă înşela !
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112 – apel gratuit !
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool sau substanțe psihoactive!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *