Deva câștigă încă o finanțare de 30 de milioane de lei (6 milioane de euro). Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke a anunțat finanţarea a trei proiecte de infrastructură sportivă în Transilvania, printre care şi bazinul de înot de la Deva

Bazinul va avea 25×15,4 metri și  6 culoare de înot. În zona etajului vor fi amplasate gradene (tribune) pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, vestiare pentru public diferențiate pe sexe și vestiare pentru antrenori. În subsolul clădirii bazinului de înot se vor instala  pompe de căldură, astfel încât jumătate din energia necesară funcționării bazinului de înot să poată fi obținută din resurse regenerabile. Proiectul pre­vede clădirea propriu-zisă a bazinului, alei ca­rosabile, parcare și spații verzi.

Bazinul va putea fi folosit atât în scop didactic, de către elevii care vor să învețe să înoate, dar și în scop de agrement. Bazinul Semiolimpic va respecta prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria bazine didactice. Ținând cont de faptul că în municipiul Deva nu există un bazin de înot de mare capacitate, era necesară realizarea unei astfel de investiții”, declară Florin Oancea, primarul Devei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *