Scandalul mocneşte în jurul raportului de activitate privind vaccinarea împotriva COVID-19 pentru anii 2020 – 2022. Raportul arată că 41.486 de persoane au avut de suferit de pe urma vaccinului. Jurnalistul Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt la Ministerul Sănătăţii în perioada ianuarie – martie 2021, susţine că efectele adverse ale vaccinării au fost „partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze”.

De asemenea, jurnalista Anca Alexandrescu de la „Culisele Statului Paralel” a publicat un document din care reiese că vaccinul Astra Zeneca prezintă „risc de trombocitopenie şi de tulburări de coagulare”. Documentul este din 6 aprilie 2021, a fost semnat de Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS de la vremea respectivă, şi trebuia să fie publicat pe toate site-urile oficiale ale caselor judeţene de sănătate. Adrian David, director general CJAS Hunedoara spune că, cel puţin în judeţul nostru, actul a fost afişat pe pagina oficială a CJAS. „Noi am publicat acel document. E adevărat că după o perioadă de timp ni s-a transmis să îl luăm de pe site pentru că informarea va fi făcută personal fiecărui profesionist din domeniul sănătăţii, dar eu nu am luat documentul de pe site”, a declarat Adrian David.   

Raportul de activitate al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru anii 2020 – 2022 a fost publicat cu nefirească discreţie, având în vedere că el prezintă informaţii despre un subiect extrem de controversat şi de dezbătut în spaţiul public.

Raportul de activitate al CNCAV arată că 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (pag. 29). Din Raport mai reiese că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecțiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacții alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic (pag. 30).

„Câți dintre acești oameni, repet, nu cifre, au murit? Câți au rămas bolnavi și cu sechele pentru tot restul vieții? Câți au beneficiat de analize medicale și tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităților care vorbeau doar despre beneficii și care mușamalizau cazurile de efecte adverse? De câți ați avut grijă și în ce fel, domnilor și doamnelor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19? Știți de ce ați avut o rată de vaccinare atât de scăzută, domnule președinte Iohannis, domnule colonel doctor Gheorghiță? Vă spun eu și v-o poate confirma orice alt specialist adevărat în comunicare: pentru că ați mințit! Ați încercat să mușamalizați cazurile de efecte adverse și ați vrut să duceți de nas o țară întreagă insultând inteligența fiecărui cetățean în parte”, scrie Bogdan Oprea.

Raportul de activitate al CNCAV se găsește  Aici

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *