Surprinzător, a apărut „Harta binelui” din spitalele din România. În vremurile în care unii medici sunt stigmatizați, umiliți, urmăriți, reclamați de tot felul de indivizi frustrați,  se pare că greaua moștenire a plicului strecurat în buzunarele doctorului începe să apună. Desigur, corpul medical nu este o pădure verde, fără uscături. Bubele unui sistem, el însuși bolnav, se răsfrâng asupra calității actului medical și de aici vine corul nemulțumiților.  Nu toți medicii echivalează meseria lor cu verbul a salva. Ca peste tot, există medici care sunt mai puțin pregătiți, mai superficiali sau mai degrabă interesați de plic. Tot mai puțini, ei încep să fie eclipsați de o armată de luptători cu moartea, luptători de elită, pe mâna cărora poți să te dai liniștit.

 În acest context apare Alex Nedea, jurnalist la Recorder, publicația care scormonește în măruntaiele sistemului bolnav și scoate la iveală tot ce este mai nociv în societatea românească. El are curajul să întocmească această hartă, incompletă, după cum el singur o recunoaște, o hartă bazată pe părerile a sute de oameni care îi urmăresc demersurile curajoase. Este o hartă a binelui care face cunoscut actul medical de calitate.  Este o hartă interactivă pentru fiecare județ în parte, urmată de o listă nominală cu medicii care au contribuit ca aceste spitale să devină cunoscute în lista lui Alex Nedea.  Lista este incompletă, dar este deschisă oricui care dorește să-și aducă aportul la întregirea ei scriindu-și opțiunile pe pagina autorului. 

De remarcat că, până la această oră, județul Hunedoara este singurul din țară apărând pe „Harta Binelui” cu trei unități spitalicești. Ca medici au fost nominalizați până în prezent dr. Rodica Avram – interne și dr. Constantin Blaj – cardiologie, de la Spitalul județean de Urgență Deva, dr Alina Toropu de la Spitalul de urgență Petroșani și dr. Răzvan Florea de la Spitalul Municipal Hunedoara.

Vezi întreg materialul Aici