Prefectura  iniţiat o dezbatere pentru transformarea traseului de cale ferată Păuliș – Lunca – Brad în pisă de biciclete. La discuţii au participat cei doi subprefecţi, administratorul public al județului Hunedoara şi primarii din zona implicată.

Discuțiile s-au concentrat în jurul implementării de proiecte și exploatarea bunurilor pe infrastructura feroviară publică actuală, precum și pe constituirea unui parteneriat între municipiul Brad, comunele Șoimuș, Luncoiu de Jos, Vălișoara și Băița și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

„Îmi doresc să deschidem cât mai mult zona Bradului și să realizăm, împreună cu administrațiile locale din zonă, un proiect care să reprezinte județul Hunedoara în întreaga lume. Nu doar Italia, Olanda sau Elveția pot avea piste de biciclete pe viaducte suspendate. Cred că se poate să le avem și în Țara Zarandului, unde există această linie de cale ferată dezafectată, pe care U.A.T-urile racordate pot să o pună în valoare. Le-am transmis primarilor că este necesar să se asocieze și să găsească o formulă prin care pot accesa fonduri pentru acest proiect. Este o oportunitate inedită și cred că împreună, prin strânsa colaborare, putem să demarăm acest proiect. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi realiza în continuare toate demersurile necesare pentru ca acest proiect să devină realitate!” – a declarat Călin Petru Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *