Infrastructura rutieră din zona Geoagiu a fost modernizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene.  Lucrările au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut în contract.

Joi, 26 ianuarie 2023, au fost recepționate lucrările executate pe cei 11,5 km ai lotului 3 din cadrul proiectului amplu de modernizare a infrastructurii rutiere pe Culoarul Trafic Mureș Nord. Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu) km 0+000 – 2+392.

Astăzi inaugurăm unul dintre cele trei tronsoane ale Culoarului Trafic Mureș Nord, realizat din fonduri europene. Este o mândrie pentru noi că am putut să realizăm acest proiect, este o mândrie și pentru constructor că a terminat cu foarte mult timp înainte de termen și îi felicit pentru acest lucru. Cârcotașii spuneau că nu vom face acest drum, acum trebuie să-și înghită limba. Mulțumesc conducerii ADR Vest și specialiștilor din această instituție care ne-au sprijinit. Tot ceea ce facem este pentru cetățeni și pentru cei care vor veni să viziteze stațiunea Geoagiu Băi”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Principalele lucrări executate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni; realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu 2 straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier; amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale doar în limita cadastrală a drumului județean proiectat; amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță. De asemenea, au fost reabilitate două poduri.

Contractul de execuție a fost semnat la începutul lunii iunie 2021 între Consiliul Județean Hunedoara și asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider și SC OPR ASFALT SRL și OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A si SC METALPROD WEST SRL, valoarea lucrărilor la recepție fiind de 40,5 milioane lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *