Destinația Anului” este cea mai importantă competiție pentru desemnarea unor atracţii turistice din România. Întrecerea îşi propune să promoveze locuri minunate care merită vizitate măcar o dată în viaţă. Hunedoara intră în competiţie cu patru obiective turistice. Sunt locuri de poveste care contează pe voturile noastre. Cine poate aprecia mai bine decât hunedorenii minunăţiile acestui judeţ?

Competiția în sine este o platformă multimedia care oferă turiştilor posibilitatea de a promova, pe tot parcursul unui an, orice colț frumos al României. Zecile de milioane de impresii online și vizualizări TV, miile de preluări în presa centrală și în pagini adresate turiștilor străini, sutele de postări ale influencerilor parteneri, toate acestea fac din Destinația anului un vehicul puternic de promovare. Nu în ultimul rând, acest proiect este unul de  educație pentru manageri de destinație, publici și privați. Câștigătorii sunt desemnați prin voturile unui juriu format din peste o sută experți în turism și prin vot public. Interesul pentru Destinaţia anului este confirmat de popularitatea întrecerii care a înregistrat, la ediția trecută, sute de mii de voturi.

„Pe lângă criteriile de departajare amintite mai sus, se adaugă și o cercetare sociologică reprezentativă la nivel național, cu mii de respondenți”, ne avertizează organizatorii în pagina de promovare a evenimentului.

La ediția din acest an, patru obiective din județul Hunedoara sunt nominalizate la patru categorii diferite.

Eco turism de top în Ţara Haţegului

Foto: Mircea Bezergheanu

Anca Rusu, vârf de lance a turismului hunedorean, Manager Destinația Eco-turistică Țara Hațegului, are de apărat un blazon la categoria Regiuni eco-turistice.

„Țara Hațegului are șansa de a-și păstra titlul de Destinaţia anului la categoria Regiuni eco-turistice, câștigat anul trecut, în cadrul celei mai importante competiții din turismul românesc! Am reprezentat unul dintre cei nouă câștigători din 2023, dar bucuria noastră cea mai mare a fost că, după decernările de la toate categoriile din concurs, ne-am luptat pentru trofeu, situându-ne la egalitate cu Bucovina. Juriul a trebuit să departajeze pe baza unui criteriu obiectiv, acesta fiind notorietatea. Anul acesta, am revenit în competiție și ne bucurăm că ne numărăm din nou, printre finaliști. Va fi greu să ne păstrăm titlul obținut anul trecut, dar nu imposibil. Primul pas pe care trebuie să îl trecem este să obținem un număr confortabil de voturi din partea publicului, urmând ca juriul să completeze tabloul final cu rezultatele votului de specialitate și cele ale unui studiu sociologic, realizat pentru fiecare finalist. Le urez succes și celorlalte obiective din județul Hunedoara înscrise în competiție și îmi doresc sincer ca la Gala Destinația anului, ce va avea loc la Ateneul Român, să aducem cât mai multe premii pentru hunedoreni”, declară Anca Rusu pentru Cotidianul de Hunedoara.

O aventură în lumea fascinantă a dinozaurilor

Florin Ianc, alături de soția sa, sunt proprietarii „Dinosaur World Transylvania”, parc ce se întinde pe o suprafață de 60 de hectare între satul Sânpetru și Sibișel (Râu de Mori).

Parcul tematic de la poalele Retezatului concurează la categoria „Distracție și aventură”, un lucru firesc dacă privim cum în acel loc distracția și aventura se împletesc de minune.

„Este o onoare pentru noi să fim nominalizați într-o astfel de competiție, pe care sperăm să o și câștigăm. Obiectivul nostru este acela de a surprinde turiștii de toate vârstele și prin asta să devenim în scurt timp numărul 1 în România, iar pe termen mediu odată cu extinderea parcului la o suprafață de 120 de hectare, să devenim primii în Europa. Aici noi spunem o poveste despre milenarii dinozauri care au fost descoperiți în aceste locuri, iar aventura completează o atmosferă cât mai apropiată de un turism perfect. Față de alte parcuri tematice noi avem un atu important: la noi, dinozaurii sunt rezistenți și pot fi încălecați atât de copii cât și de adulți și asta face diferența”, spune Florin Ianc.

Tărâmul de vis al Cetăţilor dacice

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație Știință și Cultură ( UNESCO) cataloghează cetățile dacice drept capodoperă a geniului uman creator. La categoria „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, cetățile concurează într-o companie de elită. Radu Barb, director al Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, se simte încrezător în ceea ce reprezintă potențialul cetăților dacice, obiectiv de top al turismului hunedorean.  

„Pentru noi este o mare bucurie să știm că în marea finală a competiției Destinaţia Anului, cea mai importantă din turismul românesc, se află Cetățile dacice din Munții Orăștiei. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că eforturile noastre comune, ale echipei DGAMPT Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara, dau roade și au contribuit la prezența acestora, alături de alte obiective importante din județul Hunedoara, în finala competiției. Continuăm munca la promovarea și dezvoltarea turistică a județului Hunedoara și vă invităm să ne fiți alături, participând la votarea obiectivelor locale nominalizate. O izbândă, în această competiție ar putea veni ca o confirmare a valoroasei moșteniri pe care o avem aici, în ținutul binecuvântat al Hunedoarei”, spune Radu Barb.

„La Castel va fi iar sărbătoare…”

Castelul Corvinilor nu mai are nevoie de prezentare. El este un brand național și internațional, iar la categoria  „Atracții cultural-educative” concurează alături de alte obiective precum  Cazinoul de la Constanța, Muzeul Astra și alte atracții turistice. Sorin Tincu, directorul castelului, nu se sfiește să îndemne la un vot dat monumentului emblemă al României.

„Este o nominalizare care confirmă eforturile Castelului, Primăriei Hunedoara și ale presei locale de a promova Legenda Vie a Transilvaniei. Aceste eforturi și-au atins scopul pentru că  monumentul a dobândit o vizibilitate fără precedent. Apelăm pe această cale la toți hunedorenii și la toți cei care apreciază Castelul Corvinilor să ne voteze în acest concurs deosebit de important. Perla Hunedoarei merită atenția noastră, a tuturor pentru a ajunge acolo unde îi este de fapt locul”, spune Sorin Tincu, directorul Castelului.

Procedura de vot

Cei care vor să susţină cu votul lor minunile turistice ale judeţului, o pot face o singură dată, urmând câţiva paşi extrem de simpli în procedura de votare. Aşadar,  

  1. Accesați https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza
  2. Selectați cel puțin trei obiective din categorii diferite
  3. Asigurați-vă că ați votat în minim 3 categorii și validați votul prin apăsarea butonului „Apasă pentru validarea votului!” din josul paginii
  4. Veți primi un mail la adresa indicată
  5. Accesați linkul primit pe email și confirmați votul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *