Un autocar cu turişti a rămas blocat la întoarcerea de la Sarmizegetusa Regia din cauza unor copaci care au căzut peste carosabil. Echipa Cotidianul de Hunedoara a sunat serviciul de Urgenţe 112 pentru a interveni în ajutorul turiştilor. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat şi ceea ce am anticipat s-a adeverit

Arborii au căzut peste carosabil în momentul în care autocarul cu turişti se întorcea de la Regia şi puţin a lipsit să se producă o tragedie. Incidentul a avut loc la Valea Albă, la trei kilometri de capitala regatului dac, în jurul orei 12.

Turiştii care vizitaseră monumentul UNESCO au coborât din autocar şi au încercat să degajeze singuri drumul, însă trunchiurile de copac au fost prea mari pentru a putea fi mutate „cu cârca”. La scurt timp, în spatele autocarului din Constanţa s-a format un şir de maşini.

Echipa Cotidianul de Hunedoara, care se afla într-o documentare în zona, a coborât într-o zonă cu semnal şi a anunţat incidentul la 112. Dispeceratul ISU ne-a spus că vor trimite salvatorii din Orăştie să intervină la deblocare drumului.

În urmă cu două săptămâni, Cotidianul de Hunedoara semnala starea deplorabilă a tronsonului de drum dintre Costeşti şi Sarmizegetusa, avertizând asupra pericolelor la care sunt supuşi turiştii care vor să viziteze monumentul premiat ca destinaţia turistică a anului în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *