PSD şi PNL s-au luat cu acte. A doua oară. După zece ani de la prima cununie USL. Din motive de COVID, nunta USL 2 Hunedoara s-a ţinut fără masă şi dans. Au rămas în vigoare doar felicitările. La plic! Cununia s-a făcut din interes, deci mai avem în aşteptare şi un mare DAR… dar până atunci să ne amintim pe scurt cum s-au jurat şi s-au înjurat fericiţii însurăţei.  

Bine-i mirelui, / Ca nu-i nime-n lume ca MU-IE-REA lui

„Mirele” Laurențiu, cu dragoste către „mireasa” Vetuţa: Doamnă, știu că veți înțelege prea puțin din ceea ce vă spun. (…) Ați fost director economic al Spitalului Județean de Urgență din Deva. Înainte de a-mi cere socoteală mie pentru măsurile pe care le-am luat în primele luni de mandat, ați face bine să explicați public modul în care ați gestionat contractele de lucrări în perioada de „glorie” a afaceriștilor liberali mufați la conducta cu bani publici

 „Mireasa” Vetuţa cu doioşie către „mirele” Laurenţiu: Fără pic de rușine, fără mustrări de conștiință, PSD Hunedoara dă din nou dovadă de demagogie, de ipocrizie, de cinism, plângând pe ”mormântul” Termocentralei Mintia, deși chiar ei sunt groparii. Vin acum baronii PSD, în frunte cu Laurențiu Nistor și parlamentarii social – democrați din Hunedoara să plângă cu lacrimi de crocodil pe ”mormântul” Termocentralei Mintia și mimează grija pentru angajații de aici, deși i-au lăsat să moară de foame distrugând tot ceea ce s-a construit în zeci de ani.

Mirele sare şi la gâtul socrului (foarte) mic

Dedicaţie din partea lui Nistor pentru Lucian Heiuş: ”Sigur că știam despre aceste gropi, dar intenționat nu le-a făcut reparație la acel drum pentru că știa de vizita asta a ministrului Culturii și a domnului (Heiuș – n. red.) și credeam că o să cadă într-o groapă să-și rupă gâtul. Că asta merită, să-și rupă gâtul. Vă rog să mă credeți! De modul cum gestionează, merită să-și rupă gâtul căzând într-o groapă din asta. Sigur că da

Dedicaţia lui Heiuş către Laurenţiu Nistor: „Domnul Nistor se pricepe foarte bine la finanţele proprii şi mai puţin la finanţele ţării. Mie mi-e greu să-i explic domnului Nistor care, în 30 de ani ca primar şi deputat, a reuşit să pună de-o parte vreo şase miliarde de lei pe care îi are în cont şi-n declaraţia de avere. Poate că are mai mulţi, dar în declaraţia de avere cam atât apare adunat în lei, dolari şi euro. Domnul Nistor nu înţelege partea bugetară, dar este un finanţist foarte bun pentru buzunarul propriu”, a replicat Heiuş.

Doamne ocroteşte-i pe români

Primul mariaj între PSD şi PNL s-a oficializat în 2011 și se dorea o mișcare împotriva președintelui Traian Băsescu care la acea vreme conducea Guvernul prin intermediul lui Emil Boc. La final de an 2021, PSD și PNL şi-au reînnoiesc jurămintele de iubire sub oblăduirea nașului Klaus Iohannis –  preşedintele care conduce Guvernul prin generalul Nicolae Ciucă.

USL 1.0 a început ca o alianță electorală, știai clar pe cine aduci la guvernare. Ca orice cununie din interes, divorţul a fost scandalos şi partajul încrâncenat. PSD a rămas cu Guvernul, iar PNL cu președinția, după care s-au tot ciorovăit pe avere ba o guvernare PSD, ba alta tehnocrată, mai un OUG 13 și un guvern PNL. USL 2.0 este o cârdăşie post-electorală. În 2020, rudele „miresei” au votat cu PNL tocmai pentru a trimite PSD în opoziție, nu pentru un nou USL. Pe partea cealaltă, votanții mirelui-PSD au trecut prin urnele „caudine” mânaţi de antipatia pentru Klaus Iohannis.

În ciuda tuturor diferendelor, un singur lucru a rămas constant şi trainic: ura între cele două partide, cel puțin la nivel declarativ. Acesta este DARUL otrăvit pe care îl vom primi, sub diferite forme, de la politicieni pe parcursul anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *