PRIMĂRIE. Centrul de comercializare a mieilor, închis în acest an

Centrul temporar de sacrificare și comercializare a mieilor din Piața Cetate din Orăștie nu va fi deschis în acest an. Autoritățile administrației locale au luat această decizie deoarece, până la această data, nu a fost primită nicio solicitare în acest sens.

Reamintim că, pe tot parcursul anului, crescătorii de ovine își pot sacrifica mieii în abatoarele autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranță alimentelor, cu respectarea tuturor regulilor de igienă și siguranță alimentară.

La abatorizare vor fi admise pentru sacrificare în vederea consumului public numai animalele cu o stare corespunzătoare de sănătate, cu certificate de sănătate (cu documente privind informațiile de lanț alimentar) și care sunt identificate și înregistrate în Baza Națională de Date, conform legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Orăștie.

Sursa foto: monitorulcj.ro

PREFECTURĂ. Noi proprietari pentru 24 de hectare de teren

Un număr de 89 de solicitări în baza Legii Fondului Funciar au fost validate, astăzi, de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor – Hunedoara.

„Membrii comisiei de fond funciar au analizat cererile transmise de comisiile locale din 13 comune și orașe hunedorene și au stabilit drepturile de proprietate privată, în suprafață totală de aproape 24 hectare”, precizează reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

Următoarea ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor va avea loc în ultima săptămână a lunii aprilie.

 

LOCURI DE MUNCĂ. Noi cursuri de formare profesională pentru șomeri

Persoanele aflate în șomaj sau în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru cursurile de formare profesională în vederea obținerii unei noi calificări.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează, începând cu luna aprilie, opt programe de formare profesională, în localitățile Deva, Hunedoara, Orăștie și Petroșani, astfel:

Lucrător în comerț – 360 ore – Locația de desfășurare: Deva, Hunedoara și Orăștie

Manichiurist-pedichiurist – 360 ore – Locația de desfășurare: Petroșani

Inspector/referent resurse umane – 60 ore – Locația de desfășurare: Petroșani

Instalator   instalații   tehnico-sanitare   și   de   gaze  –   720   ore  –  Locația   de desfășurare: Hunedoara

Zugrav, tapetar, ipsosar, vopsitor – 720 ore – Locația de desfășurare: Hațeg

Agent de securitate – 360 ore – Locația de desfășurare: Hunedoara.

 

JUSTIȚIE. Noi judecători și procurori în județ

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților admiși la concursul de intrare în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Din cei 124 de magistrați numiți în funcție, 7 vor activa în județul Hunedoara.

În acest sens, 4 magistrați au fost numiți în funcția de judecător la Orăștie, Hunedoara și Petroșani, iar 3 magistrați își vor desfășura activitatea la Deva, Hunedoara și Petroșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *