EDUCAȚIE. O nouă grădiniță la Deva
O nouă grădiniță își va deschide porțile, la toamnă, în municipiul Deva. Este vorba despre un proiect al fostului Episcop al Hunedoarei, Gurie Georgiu.
Unitatea de învățământ va avea 80 de locuri, va funcționa cu program prelungit și va include în programă multe activități extra-curriculare. De asemenea, grădinița va purta numele inițiatorului proiectului, „Episcop Gurie Georgiu”.
„Dorința noastră este să fie o grădiniță de excelență, cu program prelungit și cu multe activități extra-curriculare, care să-i motiveze pe părinți să-și înscrie copiii”, a declarant, pentru Basilica.ro, preotul Gabriel Miricescu.
Construcția a început cu peste doi ani în urmă iar acum este în stadiul de finisare și mobilare.
POLIȚIE. Prevenție în infracțiuni informatice
Un număr de 550 de angajați din cadrul a trei societăți comerciale din Brad au învățat cum să nu devină victime ale infracțiunilor informatice sau prin metoda „Accidentul”.
Acțiunea a fost organizată de către polițiștii Biroul de Investigații Criminale Brad, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică. Rolul acestei activități preventive este creșterea gradului de pregătire antiinfracțională a cetățenilor și diminuarea efectelor grave ale infracțiunilor în dezvoltarea fizică și psihică a persoanelor.
„Cu ocazia activităților desfășurate, s-a pus accentul pe infracțiunile comise împotriva sistemelor informatice, infracțiunile comise prin intermediul sistemelor informatice, cât și cu privire la infracțiunile de înșelăciune având ca mod de operare, ”metoda accidentul”. De asemenea, la Primăria Municipiului Brad, a avut loc o activitate de prevenire și informare cu toți președinții de asociație în vederea prevenirii de a nu deveni victime ale acestor infracțiuni”, precizează reprezentanții IPJ Hunedoara.
PREFECTURĂ. Investițiile locale, în atenția Prefecturii
Programul întâlnirilor prefectului județului cu administrațiile locale hunedorene a continuat astăzi la Primăria Ilia.
Principalele teme abordate au fost referitoare la proiectele importante de dezvoltare a comunei, cum sunt introducerea gazului metan și a rețelei de canalizare-epurare în satul Bretea Mureșană.
Proiectele vor putea fi finanțate din fonduri puse la dispoziție de Guvernul României (Programul „Anghel Saligny” sau Fondul de Mediu) dar și din sumele prevăzute în bugetul local sau în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).