Este refrenul unei cunoscute melodii a formației Paraziții. Probabil melodia asta o asculta primarul orașului Simeria, Iulius Bedea, atunci când s-a hotărât să declare stare de urgență în localitatea pe care o păstorește. Ceea ce a omis edilul este faptul că doar președintele țării poate declara stare de urgență și doar din motive clar precizate în lege.

Ce a făcut edilul

Supărat din cale afară pe faptul că unii oameni nu și-au plătit apa sau alții au plătit-o dar nu au ajuns banii la Apa Prod, primarul Iulius Bedea a decis convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a orașului Simeria și a declarat, de la sine putere STARE DE URGENȚĂ din cauza debranșării rău platnicilor de la apă.

Ce spune legea

Prin Ordonanţa de Urgență nr. 1 din 21 ianuarie 1999 sunt reglementate următoarele:

Articolul 3 -“ Starea de urgenţă reprezintă ansamblul de măsuri excepţionale de natură politică, economică şi de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul ţării sau în unele unităţi administrativ-teritoriale care se instituie în următoarele situaţii:

  1. a) existenţa unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea naţională ori funcţionarea democraţiei constituţionale;
  2. b) iminenţa producerii ori producerea unor calamităţi care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre.”

Articolul 10 Starea de asediu sau starea de urgenţă se instituie de Preşedintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României.”

„Având în vedere cele mai sus precizate SECRETARIATUL TEHNIC PERMENENT AL CJSU HUNEDOARA a transmis Comitetului Local pentru Situații de Urgenă Simeria recomandarea de a reanaliza măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 2 din 31.03.2022 și de a întreprinde demersurile legale în acest sens”, este menționat într-un comunicat de presă al Secretariatului Tehnic Permanent al CJSU Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *