Când aţi văzut ultima dată un politician de rangul preşedintelui Laurenţiu Nistor să-şi aştepte rândul pe holul unui spital, scrâşnind din dinţi de durere? Alea 45 de minute de stat la coadă pot fi trecute în contul obiceiului de a intra pe din dos şi peste rând. Restul e populism ieftin şi răzbunare. Bine că nu suferă de năravuri şi mai grele.

După descinderea de la Spitalul Judeţean Deva, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara a fost comparat (incorect, zic eu) cu Vodă Cuza, deşi în sarcina domniei sale nu poate fi reţinută decât „ocaua mică” cu care şi-a cântărit faptele. Dacă Nistor era într-adevăr preocupat de soarta pacienţilor nu difuza filmarea făcută pe ascuns de filmacii săi. Era suficient să-şi bage subalternii de la spital în şedinţă şi să le prezinte dovada. Putea să remedieze discret lucrurile, fără să-i facă de mândră minune.

Eu nu cred că grija faţă de pacienţi l-a băgat în zdrenţe. Mai mult ca sigur Nistor a vrut să-i pedepsească pe cei de la Spital pentru că s-au luat de firma pe care el a angajat-o să stârpească goangele. Ba, mai mult! Şeful judeţului dă vina tot pe cadrele medicale şi pentru gândaci.

Până unde îi duce mintea, pe unii, pe unele, să facă. Să se coboare până la nivelul ăla, să spună: uitaţi, plin de gândaci! Eu cred că gândacul ăla l-o putut aduce şi de acasă. Mort, l-a pus acolo. Şi din vană îşi făcea selfie, cu gândacul mort acolo. ca să defăimeze modul în care se lucrează la Spitalul Judeţean”, a declarat Laurenţiu Nistor, după raidul de la spital.

Aşadar, denigrarea lui Nistor cu linia de gardă de la Urgenţe e una bună şi de folos, în timp ce faza cu „selfie goange” este o denigrare rea cu gândac de import. Ocaua mică – ocaua mare. Aici se încheie comparaţia cu Vodă Cuza, dar apare alta mai potrivită.

Vă mai amintiţi raidurile lui Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 5? Mai ţineţi minte cum dădea el iama în tarabagii şi chioşcari, cu filmacii după el, să arate lumii că apără interesele consumatorului? Cât de intransigent, de vigilent şi de incoruptibil (a)părea Piedone, înainte să aflăm de abuzul în serviciu din dosarul Colectiv?

Desigur, cazul Colectiv nu se compară cu găinăriile care se comit pe la noi prin judeţ şi, până acum, Laurenţiu Nistor a ieşit nepătat din toate clinciurile pe care le-a avut în instanţă. Dar descinderea şefului CJ Hunedoara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva este din categoria loviturilor de imagine date, populist, de politicieni precum Piedone.

Din toată povestea, eu unul o să rămân cu imaginea răcoritoare că un privilegiat şi-a pierdut 45 de minute din viaţă, stând la rând, aşa cum – din păcate! – multora dintre noi ni se întâmplă să păţim în mod frecvent. 

Marcel BOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *