Direcția de Asistență Socială Deva prelungește perioada de distribuire a tichetelor de călătorie gratuite pentru transportul public local, destinate persoanelor cu dizabilități.

Astfel, persoanele care se află în situații deosebite (ex.: internare, absență din localitate etc.) și nu au posibilitatea să ridice tichetele gratuite de călătorie până vineri, 15 aprilie 2022, pot intra în posesia acestora începând de săptămâna viitoare, la sediul Direcției de Asistență Socială Deva, de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Tichetele sunt valabile pentru perioada aprilie – iulie 2022 și se acordă următoarelor categorii de persoane:

– persoane cu dizabilități încadrate în grad grav, precum și însoțitorii/asistenții personali ai acestora

– persoane cu dizabilități încadrate în grad accentuat.

Documente necesare

La ridicarea tichetelor gratuite de călătorie pentru transportul public local este obligatorie prezentarea de copii după următoarele documente:

– actul de identitate/certificatul de naștere (în cazul minorilor)

– legitimația de transport local, eliberată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara

– certificatul de încadrare în grad de handicap

Tichetele de călătorie gratuite pentru transportul public local sunt valabile pentru 10 călătorii dus-întors, pe teritoriul municipiului Deva.

Până în prezent, aproape 400 de persoane cu dizabilități din municipiul Deva și-au ridicat tichetele de călătorie gratuite pentru transportul public local, valabile în perioada aprilie – iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *