Aproximativ 300 de prichindei de la cinci grădinițe din Deva au fost voluntari pentru o zi, pentru persoane vârstnice.

 În pragul Sărbătorilor Pascale, copiii le-au oferit persoanelor care beneficiază de serviciul social “Îngrijiri personale la domiciliu” o mica atenție prin care să le facă sărbătorile mai frumoase. Micuții și-au folosit imaginația pentru a confecționa felicitări cu iepurași, flori și ouă încondeiate, iar educatoarele lor au pregătit pachete cu alimente, dulciuri și produse specifice sărbătorilor pascale pe care le-au dăruit, miercuri, vârstnicilor deveni.

„Prin tot ce facem, încercăm să aducem bucurie acolo unde există o nevoie în comunitate – să le arătam oamenilor că nu sunt singuri. În același timp, copiii învață să fie generoși și să dăruiască, fără să aștepte ceva în schimb. Învață să se gândească la semenii lor și să-şi facă timp pentru ei” – explică organizatorii acțiunii.

Acțiunea s-a desfășurat sub genericul „Paștele, sărbătoare și lumină” și a fost inițiată de Grădinița PP7 împreună cu Direcția de Asistență Socială Deva.

Inițiativa Grădiniței se înscrie în seria activităților derulate de preșcolari și educatori pentru implementarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), care presupune încurajarea implicării copiilor și elevilor, ca voluntari, în proiecte educative ce promovează dezvoltarea spiritului de acțiune și incluziunea socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *