Un număr 772 persoane și-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

 În cursul lunii martie 2022, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, un număr de 772 persoane, dintre care 385 femei, și-au găsit un loc de muncă.

„Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 380 persoane au peste 45 de ani, 118 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 54 persoane au între 30 – 35 ani, 66 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 154 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna martie 2022, ca persoane în căutare de loc de muncă, 197 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani”, precizază directorul AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța.

Cei mai mulți angajați, din mediul urban

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 564 provin din mediul urban, iar 208 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,278, urmate de cele care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii, 174. Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 217, cei cu studii postliceale sunt în număr de 22, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 81.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 199 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

„Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată”, mai spune Georgeta Tomuța.

În cursul lunii martie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizaței de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.027  persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *