Mai multe acțiuni de informare, care au ca scop principal prevenirea și reducerea abandonului școlar, vor fi organizate de către Direcția de Asistență Socială Deva în toate școlile din municipiu, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Acțiunile de informare și conștientizare se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial și liceal) și promovează valorile educației, încurajând copii și adolescenții să meargă la școală.

Întâlnirile dintre elevi și reprezentanții DAS Deva se vor desfășura în timpul orelor de dirigenție, la cererea și în prezența profesorilor diriginți.

La solicitarea școlilor

Direcția de Asistență Socială Deva va răspunde în termen de două zile lucrătoare la toate solicitările unităților de învățământ. De asemenea, instituția va pune la dispoziția ISJ Hunedoara materiale de specialitate în domeniu pentru programele și acțiunile desfășurate în comun.

Pe de altă parte, ISJ Hunedoara va promova campania socială pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar în toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Deva.

Tot mai mulți copii renunță la școală

Parteneriatul dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a fost inițiat în condițiile în care numărul cazurilor de absenteism școlar aflate în atenția asistenților sociali este în creștere în ultima perioadă.

„În prezent, 20 de elevi din municipiul Deva, cu vârsta între 9 și 17 ani, aflați în risc de abandon școlar sunt monitorizați de DAS Deva, ca urmare a sesizărilor transmise de către școli. Pe de altă parte, la nivel național, rata abandonului școlar în învățământul primar și gimnazial este de 1,3% – ceea ce înseamnă 20.000 de elevi, conform celor mai recente statistici publicate de Ministerul Educației. Totodată, cifrele arată o frecvență a abandonului școlar mai crescută în rândul băieților, iar valoarea indicatorului este mai mare în mediul rural”, precizează reprezentanții DAS Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *