Două concerte – atelier de muzici tradiționale comparate, susținute de trupa GRAIU, vor avea loc la Deva, în data de 25 mai.

Concertele vor avea loc la Colegiul Național „Decebal” – de la ora 12:00 și pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean” – de la ora 18:00.

Abordarea muzicală a trupei îmbină stilurile de cânt tradițional cu un acompaniament instrumental minimalist dar relevant cultural, chiar simbolic, atât pentru muzicile tradiționale balcanice cât și pentru cele afro-americane, prin natura instrumentelor alese.

„ Trupa „Graiu” reinterpretează organic muzici în graiuri din ceea ce poate unii am auzit la scoală că sunt dialectele istorice românești, într-o oglindă tematică și sonoră cu muzica tradițională în graiul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului. Este de fapt o fuziune în sunet și în spirit între romanități orientale și moșteniri afro-americane, aduse în contemporan”, spun reprezentanții Primăriei Deva.

„GRAIU”  înseamnă: Alina Ciolcă – voce, Mac Marian Aciobăniței – chitară electrică, Adrian Chepa – percuții, bass, drâmbă.

Intrarea la eveniment este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *