Un bărbat, care amenința că își va omorî fosta soție, a fost identificat în trafic și arestat preventiv. Bărbatul este acuzat de contrabandă calificată, amenințare şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Bărbatul, despre care existau informaţii că ar deţine asupra sa o armă de vânătoare şi ar intenţiona să îşi ucidă fosta soție și pe membri familiei acesteia, aflați într-o comună de lângă municipiul  Hunedoara, a fost oprit în trafic pe autostrada A1, între localităţile  Ilia şi Deva.

Cu armele ascunse în bagaje

Potrivit polițiștilor, bărbatul a adresat amenințări cu moartea fostei sale soții și mamei acesteia prin intermediul unor rețele de comunicare.

„Bărbatul și-a procurat dintr-un stat european şi a deținut și transportat fără drept o armă letală cu țevi lise și trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat și un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum și muniție aferentă, pe care le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, la data de 4 iunie 2022, fără a le declara organelor vamale – ascunzându-le în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea”, precizează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Arestat pentru 30 de zile

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Armele şi muniţia aferentă au fost descoperite de poliţişti în urma controlului şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *