Vineri seară, pe terenul sintetic de la Liceul Tehnologic Transilvania, s-au disputat ultimele meciuri din cadrul primei ediții a „Cupei cartierelor la fotbal” din municipiul Deva, cele care au desemnat podiumul acestei întreceri destinate jucătorilor amatori. 

 

Cronica evenimentului aparţine CSM Deva. Primul meci a fost cel pentru atribuirea medaliilor de bronz, iar după un joc frumos, Cristur s-a impus, cu scorul de 6-1 (1-0), în fața celor de la FC Dacia. Cei de la FC Dacia, mulțumiți de inițiava de organizare a competiției, au recunoscut superioritatea adversarilor și își doresc ca, la ediția viitoare, să aibă o comportare mai bună. „A fost un meci greu, disputat pe căldură, dar adversarii au fost mai buni ca noi. Suntem mulțumiți de organizarea competiției și sperăm ca, la ediția viitoare, să avem o comportare mai bună”, a declarat Cătălin Luca, de la FC Dacia. Medaliații cu bronz, cei de la Cristur, au fost mulțumiți de evoluția lor, dar la ediția viitoare își propun să câștige competiția, inițiată la propunerea primarului Devei, Florin Oancea. „Am făcut astăzi un meci, iar competiția, per total, a fost una puternică. Felicitări primarului Florin Oancea și celorlalți care s-au implicat în organizarea evenimentului, iar la ediția viitoare sperăm să ne clasăm cu un loc, dacă nu chiar două, mai sus”, a declarat Robert Siklodi, de la Cristur.

Jandarmii şi poliţiştii şi-au furat-o de la cei din Micro

În meciul vedetă, unul extrem de spectaculos, cel care a desemnat câștigătoarea competiției, Hugo Micro a învins, cu 6-4 (4-2), pe Universitatea Gojdu. Cei de la Universitatea Gojdu, echipă compusă din jandarmi, au fost mulțumiți că au putut participa la competiție, dar și de traseul lor, sperând să poată participa și la ediția viitoare: „În primul rând mulțumim organizatorilor pentru idee, dar și pentru faptul că ne-au invitat să participăm. Consider că locul pe care l-am ocupat este unul meritat. Ne-am fi dorit, normal, să câștigăm finala, dar e bine și așa. Noi sperăm să putem participa și la ediția următoare”, a declarat Alexandru Cîrdei, de la Universitatea Gojdu.. În tabăra câștigătorilor de la  Hugo Micro era, firește, bucurie mare. Și aceștia au apreciat ideea primarului Florin Oancea de a organiza competiția și își doresc ca, la ediția viitoare, să își poată apăra titlul. „Apreciem ideea primarului Florin Oancea de a organiza competiția și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestui eveniment. A fost un turneu greu, și suntem extrem de bucuroși că l-am câștigat. Cu siguranță vom veni și la ediția viitoare, pentru a ne apăra titlul”, a declarat Adrian Mănuță, de la Hugo Micro.

Competiția fotbalistică dedicată jucătorilor amatori a fost organizată de Primăria municipiului Deva, alături de Club Sportiv Municipal Deva și Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, ceilalți parteneri fiind  Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Decathlon.ro., J Sport.ro și BIG FM, iar asistența medicală a fost asigurată de Serviciul de Ambulanță Județean Hunedoara. Principalul promotor al evenimentului, primarul Florin Oancea, a declarat că astfel de competiții se vor organiza, în continuare, în Deva, ținându-se cont  de cererea jucătorilor, dar și de impactul pe care l-a avut evenimentul, la finale fiind prezenți sute de spectatori. Edilul – șef al Devei a menționat că, în proxima ședință de Consiliu Local, va propune organizarea unor competiții similare în fiecare cartier, fiind convins că legislativul din reședința de județ va vota această inițiativă.  „Am avut, în această seară, plăcerea și onoarea de a premia toate cele zece echipe participante la prima ediție a „Cupei cartierelor la fotbal”. Acest turneu de fotbal dedicat jucătorilor amatori s-a dovedit a fi un succes și, în viitor, vom mai organiza astfel de competiții. Mulțumesc numerosului public care a fost prezent la meciuri în cele aproape două săptămâni de desfășurare a competiției, precum și celorlalți parteneri de organizare. Sunt convins că această competiție va deveni una permanentă, mai ales că au venit, deja, cereri chiar din partea jucătorilor pentru a organiza noi ediții. De altfel, în prima ședință de Consiliu Local voi propune organizarea unor astfel de competiții în fiecare cartier din oraș, începând din primăvara anului viitor, și sunt convins că demersul va fi susținut în totalitate. Sunt convins că și aceste competiții vor avea succes, ele urmând a fi dotate cu premii atractive. Și, nu în ultimul rând, mai felicit, din nou, echipele participante, respectiv cîștigătoarea Hugo Micro, finalista Universitatea Gojdu, Cristur, echipa de pe locul al treilea, FC Dacia, a patra clasată, precum și formațiile care s-au oprit în faza grupelor, fiind vorba despre FC Micro 15, IPJ Hunedoara, Sântuhalm, Heroes Progresu,  Cetate Gojdu și Progesu United”, a declarat primarul municipiului deva, Florin Oancea. Competiția s-a disputat într-o notă de fair-play deosebită și și-a atins obiectivele propuse, respectiv promovarea mișcării în aer liber și a sportului în rândul locuitorilor din municipiul Deva, precum și a spiritului de echipă.

*NOTĂ: S-au jucat două reprize de câte 25 de minute fiecare, pe teren de minifotbal, cu un portar și cinci jucători de câmp.

CASETE TEHNICE

FINALA MICĂ

FC Dacia – Cristur 1-6) (0-1)

Au marcat: Cătălin Luca (38 p.) / Istvan Szemcsuk (19), Peter Bloj (31), Erik Pukasu (36), Zalan Miklos (45), Arnold Bloj (46 și 50). 

Cartonașe galbene:  -./ Norbert Ercse (47)

FC DACIA: George Manolache – Cătălin Luca, Vlăduț Vălășutean, Cătălin Horț, Andrei Strugariu, Robert Izele, Karoly Gaspari, Marius Sîrbu.

CRISTUR: Andras Kelemen – Janos Lovasz, Zoltan Bloj, Arnold Bloj, Norbert Ercse, Robert Siklodi, Istvan Szemcsuk, Zalan Miklos, Peter Bloj, Erik Puskasu.

Arbitri: Cristian Bumb și Andrei Fodor.

FINALA MARE

Universitatea Gojdu – Hugo Micro 4-6 (2-4)

zau marcat: Daniel Tănase (4), Eusebiu Șocu (8 și 46), IonuțDanciu (29) / Cristian Macingo (2), Alexandru Nițu (3 a.), Răvan Vermeșan (11), Costel Moise (4 și 47), Alexandru Constantin (32).

* Gigi Ștefan (Universitatea) a ratat un penalty în min. 19.

Cartonașe galbene:  – / Cristian Macingo (41)

UNIVERSITATEA GOJDU: Gigi Ștefan – Iulian Pătru, Daniel Tănase, Ionuț Danciu, Ovidiu Guga, Denis Pîrvulescu, Eusebiu Șocu, Alexandru Nițu, Cosmin Staicu, Alexandru Cîrdei, Ionuț Ciocan, Marius Nicula. .

HUGO MICRO: Matyas Sebestyen – Costel Moise, Alexandru Mădăraș, Paul Ioan, Alexandru Avram, Cristian Macingo, Alexandru Constantin, Vasile Rus, Răzvan Vermeșan, Adrian Mănuță.

Arbitri: Cristian Bumb și Andrei Fodor.

“CUPA CARTIERELOR LA FOTBAL” DIN DEVA, EDIȚIA I

Grupa A

  1. UNIVERSITATEA GOJDU 3 3 0 0 17-6 9
  2. CRISTUR 3 1 0 2 26-4   6
  3. FC Micro 15 3 1 0 2 22-11  3
  4. Progresu United 3 0 0 3   3 – 45 0

Grupa B

  1. FC DACIA 2 2 0 0 18-2 6
  2. Sântuhalm 2 1 0 1 6-10 3
  3. Heroes Progresu 2 0 0 2 4-16 0

Grupa C

  1. HUGO MICRO 2 2 0 0 22-6  6
  2. IPJ Hunedoara 2 1 0 1 18-10 3
  3. Cetate Gojdu 2 0 0 2 3-27  0

PROGRAM – Teren sintetic Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva

GRUPE:

Marți, 9 august

18.00: Progresu United – Universitatea Gojdu (A) 1-9 (0-5)

19.15: Sântuhalm – Heroes Progesu (B) 6-2 ((3-0)

Miercuri, 10 august

18.00: Cristur – FC Micro 15 (A) 7-0 (4-0)

19.15: IPJ – Cetate Gojdu (C) 14-1 (8-0)

Joi, 11 august

18.00: FC Micro 15 – Progresu United (A) 19 – 1 (13 -0)

19.15: Heroes Progresu –  FC Dacia (B) 2 – 10 (1-6)

Luni, 15 august

18.00: Universitatea Gojdu – Cristur (A) 3-2 (2-1)

19.15: Cetate Gojdu – Hugo Micro (C)  2-13 (2-7)

Marți, 16 august

18.00: FC Micro 15 – Universitatea Gojdu (A) 3-5 (2-1)

19.15: FC Dacia – Sântuhalm (B) 8-0 (4-0)

Miercuri, 17 august

18.00: Cristur – Progresu United (A) 17-1 (8-1)

19.15: Hugo Micro – IPJ (C) 9-4 (4-2)

SEMIFINALE:

Joi, 18 august

18.00: UNIVERSITATEA GOJDU – FC Dacia 3-2 (1-2)

19.15: Cristur – HUGO MICRO 2-4 (1-1)

FINALE:

Vineri, 19 august

17.00 : – Locurile III – IV :  FC Dacia – CRISTUR 1-6 (0-1)

18.00: Locurile I – II : Universitatea Gojdu – HUGO MICRO 4-6 (2-4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *