Adeziunile au fost scoase de la naftalină ca o prelungire a scandalul de la Venus, când o parte dintre tinerii liberali, prezenţi Şcoala de vară „Generaţia ALTFEL”, au exersat sloganul „MUIE PSD”. Ieri (21 septembrie 2022) Alin Ţambă, preşedinte TSD Hunedoara, a arătat public cum, în 2014, l-a recrutat în PSD pe Ovidiu Boldor, actualul şef al organizaţiei TNL Hunedoara. Pe de altă parte, Ţabă a ajuns în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara pe filieră PSD, doar pentru că într-un moment zbuciumat al carierei sale politice a pierdut şefia în PNŢCD. Acum tinerii traseişti se dau în gât reciproc la umbra unor lozinci despre idealuri luminoase, cu flori şi foarte mult # (haştag).

Pesedistul Alin Ţambă s-a prezentat la sediul PNL Hunedoara cu un buchet de flori şi cu adeziunea la PSD a omologului său de la TNL. „Reprobabile înjurăturile tinerilor #pnl la adresa #TSD și #PSD. În urma semnalării derapajelor #tnl de la școala politică, am fost astăzi la sediul #pnl Hunedoara și am dus un buchet de flori pentru toate mamele colegilor de la #tnl. Președintelui #tnl Hunedoara, fost membru #PSD, i-am înmânat și o copie a adeziunii lui în Partidul Social Democrat, semnată în 2014. Sunt convins că dacă rămânea în #PSD nu era pus într-o astfel de situație, așa cum l-au pus colegii lui din #tnl, așa-numita #generatiealtfel”!

Dacă aflu că un singur delegat de la #pnl Hunedoara a înjurat mamele colegilor mei din #TSD, îi promit atât lui, cât și doamnei președinte Vetuța Stănescu (preşedinte PNL Hunedoara, n.red.), că lucrurile nu vor rămâne uitate și voi ridica problema la nivel național, împreună cu domnul președinte Laurențiu Nistor, în conducerea #PSD!”, avertizează Ţambă.

De partea cealaltă, Ovidiu Boldor, preşedintele TNL Hunedoara regretă atitudinea celor care vor să se „caţere” în politică. (Aluzia e la sloganul injurios, nu la traseismul său, evident.) „Niciuna dintre cele 10 persoane din județul Hunedoara prezente la  Școala Politică de Vară a TNL, organizată la Venus, nu a fost implicată în incide ntele regretabile despre care s-a făcut vorbire în ultimele zile. Consider că dezbaterile de idei, argumentația și retorica sunt forme mult mai utile de comunicare a mesajelor pe care le transmitem. Chiar și așa, în numele colegilor mei, am prezentat scuzele noastre referitoare la acele regretabile forme de manifestare împotriva PSD chiar de Ziua Internațională a Păcii, în cadrul unui dialog constructiv pe care l-am avut astăzi cu Președintele TSD Hunedoara. Ca urmare a unei acțiuni inițiate la nivel național, Președintele TSD Hunedoara a venit la sediul PNL pentru a-mi aduce un buchet de flori, ocazie cu care l-am asigurat că astfel de incidente sunt nu doar regretabile, ci și izolate, care nu reprezintă în niciun fel poziția Organizației TNL. Tineretul Național Liberal este format dintr-o echipă de oameni serioși, muncitori, dedicați și sunt sigur că o greșeală cum este cea de la Venus nu va șterge cu buretele toată munca depusă de colegii mei din filială și de la nivel național.  Este imoral și greșit ceea ce s-a întâmplat și îi asigur pe colegii mei că următoarea perioadă este una de analiză și dezbatere pentru ca astfel de evenimente neplăcute să nu mai aibă loc. De asemenea, l-am asigurat pe colegul meu de la TSD Hunedoara că Partidul Național Liberal este un loc în care tinerii sunt sprijiniți și încurajați să își pună în aplicare proiectele și echipa de aici mă face să fiu mândru că sunt #liberal. Atacurile și încercarea ca cineva să se cațere pe orice, nu își au locul în modul de a face politică și cu siguranță, dintr-un astfel de eveniment, #echipa noastră o să iasă și mai unită și mai determinată pentru a sprijinii #GenerațiaAltfel și tinerii”, susţine Ovidiu Boldor, preşedintele TNL Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *