(Spicuiri dintr-o discuție a doi preoți bihoreni.)


Părintele Eftimie Mitra de la Schitul Sfinții Români, din Grădiștea de Munte (bihorean de origine) este fără îndoială un rebel, un preot care ține cu dinții de adevăratele valori ale bisericii ortodoxe, refuzând compromisuri, fiind unul dintre luptătorii cei mai înfocați împotriva curentului New Age.

Recent, pe pagina Asociației Sarmizegetusa Regia a postat o discuție dintre el și părintele Florin Pușcaș din Oradea. despre votul teologic, anticipat cu viclenie, cum se pomenește în discuție, de către Ciprian Mega, preot și realizator al filmului „21 de rubini”. 

Cu aproape un an în urmă, afirmă părintele Pușcaș, regizorul, politicianul și preotul Ciprian Mega spunea că, votul pe care îl vom da noi în anul acesta este un demers teologic dar unul pe care nici teologii nu îl înțeleg. Este foarte gravă această afirmație, spune părintele Pușcaș, în primul rând pentru că ea este făcută cu mult înainte de a apărea pe scena politică Georgescu și mai mult, că doar el, părintele Mega, va fi cel care va pricepe sensul votului pe care el îl numește „teologic” anticipând că „suntem chemați anul acesta să dăm un vot de încredere celui care merită încrederea” și se întreabă retoric „dar oare mai avem noi în România oameni care să merite încrederea unui creștin”? 

Evident că preotul Mega făcea referire la singurul care merită această încredere, pentru că acela este singurul care ar apăra familia.

Părintele Pușcaș interpretează cuvintele susținătorului candidatului, ca fiind parte dintr-un plan iar preotul regizor și politicianul sub acoperire, Ciprian Mega, fiind „codul” de introducere al unor misionari New Age în rândul ortodocșilor din România, sub pretextul luptei teologice împotriva LGBT. În acest context, preotul Pușcaș explică în cadrul discuției, consecințele unei lupte false, sub pretextul anti LGBT și pentru susținerea unui patriotism fals, care nu mai are la bază învățăturile ortodoxe, ci alte învățături, de sorginte asiatică, străine de neamul românesc.

Conform mărturiilor celor doi preoți, introducerea, ca normalitate între români, a unor masoni și a unor învățături religioase, asiatice găsite în mod sincretist la Georgescu, sunt foarte periculoase.

Acesta este misiunea pe care o face Mega, de a introduce masoneria și New Age-ul ca o formă de acceptare printre ortodocși, sub pretextul luptei împotriva corupției din Biserică și din societate în general, lucruri sensibile pentru mulți dintre români dar exploatate din plin prin filmul lui Mega și campania politică pe care acesta o face”, spun cei doi preoți bihoreni.

De fapt, filmul „21 de rubini” nu face decât să anticipeze cu un an și mai bine înainte, ce se va întâmpla sau ceea ce unii ar fi dorit să se întâmple. Rezumând tâlcul filmului, România se împreunează fizic cu Rusia cea care nu are nimic împotriva unei legături lesbiene ale aceleiași Românii și cu Europa, cu condiția ca el, rusul, să știe, în amănunt, toate momentele intime dintre cele două amante. Nimic mai grăitor pentru planul pus la cale din timp, pentru actualele alegeri.

În acest context, i-am cerut părintelui Mitra lămuriri legate de atitudinea sa și a colegului său.

Poporul român s-a format prin îmbinarea a două popoare care credeau în zei, dacii și romanii. Apostolul Andrei şi misionarii creştini autohtoni din Dacia au adus sensul formării poporului român, ca un popor ortodox. Reîntoarcerea la strămoșii dinainte de creștinism, la credința în Zamolxe sau în alți zei este unul dintre principalele obiective ale lui Călin Georgescu, susținut de către alți misionari New Age, din România și din străinătate. Trist că acești misionari New Age, ca și Călin Georgescu, Șoșoacă Diana,  Dorel Vișan, Daniel Roxin, E. Rapcea și alții, au găsit susținere din partea unor clerici ortodocși”.

Preotul Mitra enumeră câteva nume, în cadrul emisiunii şi se întreabă dacă preoții care îl susțin pe Călin Georgescu își vor asuma responsabilitatea pentru pierderea unor suflete, deoarece:

Mesajele publice transmise în timp sunt clare de nuanță New Age. Doar în clipurile publicitare transmite mesaje aparent ortodoxe. Nu există nici o căință publică prin care Călin Georgescu să regrete ereziile de până acum și lupta împotriva Bisericii pe care a dus-o, înainte de a se implica în politică. Cine cunoaște bine învățătura de credință ortodoxă observă cu ușurință mesajul ambiguu și cu echivoc al insului Georgescu. Şi Iohannis are altă religie, dar măcar a avut bunul simț să nu se folosească de credința majoritarilor pentru a obține voturi. Euripide spunea că minciuna, cu cât se amestecă mai mult cu adevărul, este mai periculoasă. Asta se întâmplă acum”.

Preotul Pușcaș prezintă câteva aspecte legate de familia tradițională, căsătorie şi parteneriate civile, exemplificând situații similare, din alte țări, unde referendumul a fost validat, dar doctrina LGBT totuși a fost adoptată prin prisma parteneriatelor civile, considerate ca fiind „bomboana dată la schimb”. Preotul Pușcaș spune că în prezent, Constituția României se referă clar la „soți”, ceea ce înseamnă bărbat și femeie după naștere naturală, pentru că așa a fost stabilită de către însuși legiuitorul acesteia, Antonie Iorgovan. A vorbi azi despre bărbat și femeie poate fi riscant deoarece oricine dorește se poate considera altceva decât l-a lăsat Dumnezeu, de aceea, zice preotul Pușcaș, orice referință clară trebuie făcută în contextual nașterii naturale: „bărbat sau femeie după naștere natural, așa cum a gândit cel care a făcut legea, constituția”.

Preotul Pușcaș a anticipat că turul doi nu se va repeta, considerând că în turul doi deja au intrat persoanele care trebuiau după cum ne spune filmul”. Ceea ce s-a și întâmplat.

Cei doi preoți spun că se delimitează de ereziile candidatului Georgescu, făcând o prezentare teologică, evitând public, orice susținere politică a vreunui candidat:

Noi aici discutăm din punct de vedere religios, nu contestăm pe nimeni ca om politic. Trebuie făcută o distincție clară în acest sens”, spun cei doi preoți bihoreni.