Peste 100 de elevi și 10 profesori diriginți de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva organizează, timp de două zile, un proiect caritabil pentru copiii din familii vulnerabile, desfășurat sub genericul „Deva pentru copii”.

Cu banii strânşi în cadrul proiectului vor fi cumpărate alimente și dulciuri care vor ajunge la 26 de copii, cu vârste între 1 an și 16 ani, din familii defavorizate, aflate în atenția Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

Proiectul liceenilor a debutat, luni, 5 decembrie 2022, în Piața Victoriei din centrul Devei, cu o mini-expoziție de decorațiuni și dulciuri specifice sărbătorilor de iarnă. Exponatele au fost realizate, în trei săptămâni de muncă, de elevii de la profilul „Servicii”, domeniile Comerț, Turism și alimentație și Estetică și igiena corpului omenesc. Obiectele expuse au fost dăruite trecătorilor de orice vârstă, iar aceștia au făcut donații pentru copiii defavorizați. Cei mai receptivi donatori s-au dovedit a fi tot copiii – atrași nu doar de dulciuri, ci și de ornamentele multicolore, din materiale textile și carton, reprezentându-l pe moșul aducător de daruri pentru bună-purtare sau diferite litere și figurine create după imaginația liceenilor.

În cadrul aceluiași proiect, adolescentele care au trecut luni, între orele 11:00 și 13:00, prin centrul Devei au avut ocazia să participe și la o ședință de coafură sau machiaj. „Suntem încântați că putem ajuta copii și adolescenți. Pe de altă parte, confecționarea decorațiunilor ne-a reamintit de primii ani de școală – de perioada când coloram, decupam și lipeam, creând tot felul de figurine. În plus, reprezentăm o școală care încurajează inițiativele caritabile. Vom desfășura periodic astfel de acțiuni”, explică liceenii implicați în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *