Se încinge gunoiul sub plapuma grosieră a coaliţiei de guvernare. Serviciile de salubrizare au devenit subiect de maxim interes abia după ce Tribunalul Bucureşti a amendat o mică parte din afacerea dubioasă cu gunoaie din judeţul Hunedoara. De cinci ani acest subiect este tocat mărunt în presă, dar niciun partid aflat la guvernare nu a vrut să rânească mizeria.

 Şi dintr-o dată, luni pe înserat, liberalii s-au întâlnit (noaptea ca hoţii?) să facă lumină în problema scandaloasă a SERVICIILOR de salubrizare.  Nu ştim ce s-a discutat în spatele uşilor închise, dar ne putem imagina, având la îndemână ceea ce a ieşit din furnalul muncii de partid. Depeşa transmisă presei de PNL Hunedoara e bucăţică ruptă din Scrisoarea lui Caragiale. 

 Farfuridi: Batem o depeşă la Bucureşti, la Comitetul central, la minister, la gazete, scurt şi cuprinzător: (bătând cu pumnul drept în palma stângă, ca un telegrafist pe aparatul lui, sacadat, tot textul-proiect al depeşii) „Trădare! Prefectul şi oamenii lui trădează partidul pentru nifilistul Caţavencu, pe care vor să-l aleagă la colegiul II… Trădare! Trădare! De trei ori trădare!”

Brânzovenescu: (scurt) E tare! prea tare! N-o iscălesc.

Farfuridi: (cu tărie, impunător) Trebuie să ai curaj ca mine! Trebuie s-o iscăleşti: o dăm anonimă!

Brânzovenescu: Aşa da, o iscălesc!

Farfuridi: O iscălim: „Mai mulţi membri ai partidului”

Cam în această manieră a ieşit pe piaţă şi „brânzoveneasca” PNL cu sloganul „Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD – ului!”, o depeşă trimisă, deocamdată, doar gazetelor – iscălită cu spirit de răspundere: Biroul de presă PNL Filiala Hunedoara.

De fapt, hunedorenii n-ar trebui să plătească greşelile nimănui.

Unde au fost primarii liberali în ultimii cinci ani, timp în care s-au tot luat decizii controversate în adunarea generală ADI Deşeuri? Cei mai mulţi dintre ei ştiu despre această afacere doar din auzite. A fost sub demnitatea lor să participe la şedinţe. Au chiulit, deşi serviciul de salubrizare poate să-i lase şomeri. Cel mai uşor se poate pierde o primărie îngropată în gunoaie neridicate. Serviciul de salubrizare e o afacere cu foarte multe dedesubturi. N-ai cum să o înţelegi din poveşti. Şi dacă totuşi o înţelegi într-un tâziu, e greu să mai schimbi ceva după ce s-a votat manevra şi cu votul tău de primar liberal.

Cel mai influent primar din AGA Deşeuri, capabil să coaguleze majorităţi pentru votul final, a fost Diniş Damian, primarul comunei Băiţa (a cărui fiică este angajată la ADI Deşeuri şi, am înţeles, chiar ştie meserie). Pe unde hoinăreau marii corifei ai administraţiei locale când Diniş trăgea sfori pentru gunoierul preferat al judeţenei de partid?   

Acum liberalii o dau pe „arhanghelii dreptăţii” şi cer. „Reprezentanții PNL în ADI vor solicita efectuarea unui audit extern, efectuat de un specialist neutru, pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor și dacă legile țării au fost respectate. Cine a greșit, trebuie să răspundă!”.

Cam târziu. „Reprezentanții PNL” să facă bine şi să restituie banii păpaţi de ei cât au fost în ADI Deşeuri DEGEABA.

PS. Mă tot întrebam pe unde o fi umblând Farfuridi din Coaliţie? Marţi de dimineaţă am înţeles. (Cu ajutorul altui comunicat de presă.) Farfuridi e la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *